Monday, April 6, 2009

luahan hati peminjam ptptn

dia: eh caner nak baya ptptn ek?
aku: ko baya kat mebeng2u je, senang. kat website ptptn pun leh bayar gak.
dia: aku nak stat baya la. aku nak baya RM50 je sebulan.
aku: ok la tu. dari tak bayar lgsung.
dia: aku dah kira, kalo aku baya RM50 sebulan, aku akan abis baya selepas 120 bulan. gile lame siot. sampai tua bayo utang ptptn.
aku: eh? bia betul? 120 bulan = 10 taun je. sikit je utang ko?
dia: eh ye ke. jap aku kire balik.
aku: ok.
dia: gile ko. aku kene baya sampai 1200 bulan. 100 taun. sampai mati pun lom tentu abis baya. demmit....
aku: hahaha...itu belum kire kos pentadbiran lagi weh.
dia: demm....abis tu takyah la beli kasot??
aku: huhu kejam kan?

harapnye ptptn leh la kasik diskaun atau takyah kos pentadbiran lgsung. sekian.

update 2011: aku sekarang tak pening pasal ptptn dah. sebab dah buat potongan gaji tiap2 bulan (ada gaya iklan tv tak?). see. kami bukanlah golongan tak sedar diri berhutang tapi takmo bayar. kami suci tau.

8 comments:

suya said...

hahah
nmpk sgt tu aku sue...agagagagaga

suhanazainal said...

suya:
ala suya ni...aku baru nak merahsiakan identiti ko.... :P

bb7ady said...

bayar je at least sekali, then nama anda takkan disenaraihitamkan.

pastu baki hutang tu bayar la bila rase nak bayar. hahahahah :p

Kay Faizal said...

hahahaha kantoikan diri. ala ok la tu. start bayo sket2. jangan kedekut. diploma dan dapat, degree dah dapat. baya la balek ptptn tu. dah dulu teramikkan! kalau tak amek tak payah nak susah payah bayo.

suya said...

elehh dah tulis miss S lalalla

rohamia said...

tolak kos pentadbiran ...tinggal rm1.50 je kot sebulan..bilo nye nak abis...huhuhh.....mengeluh...

@t00neY r00neY® said...

haah
aku pon tau tuh suya...
kikiki

suhanazainal said...

bb7ady:
dah bayo.
dan juge dah bayar ikut bile2 ade duit. huhu.

kayfaizal:
baik tuan. tapi mase metrik gak paling best. dapat elaun takyah baya balik pon. budak yg repeat sem pun leh dpt elaun satu sem. haha.

suya:
huhu

rohamia:
hah? RM1.50? cam murah je? tu ko nye utang ke?

atun:
ahhh...korang ni susah ar aku nak berahsia dengan!

Related Posts with Thumbnails