Tuesday, March 16, 2010

another rant about sate samuri


sebenanye memang dah terbace kat blog kawan2 pasal sate samuri yg dah tak best, esp sbb kene beratur. lepas baca tu, memang dah plan takmo pegi samuri dah. tapi biasala, melayu mudah lupa, kitorang boleh terdecide nak pegi samuri plak baru2 ni. dah sampai, baru teringat balik. hmm...takpelah.

flashback sikit pengalaman makan kat samuri nih.

  • dulu2, kecik je samuri nih. asal datang, mesti kene makan kat meja tepi stadium.
  • lama2 dah amik separuh bangunan dato' nazir. mase tu, aku suke makan kat tingkat atas sebab ade ekon.
  • makin lama, semua bangunan dato' nazir tu dah jadi samuri punye tempat. whoaa makin banyak tempat duduk. ade tempat yg ade ekon kat tingkat bawah. konpem everytime datang samuri mesti masuk situ. lagipun dalam family, takde yg mengasap kan.... kirenye memang selesa sangatla datang samuri. park kete kat belakang, pastu terus masuk entrance belakang terus ke ruang berhawa dingin (silap. berpendingin hawa).
sekarang, kitorang cam biasa la nak masuk tempat yg sama. tetibe nampak ramai staf dia lepak2 je. pelik gak, selalunye staf samuri ni bz.

pastu sorang staf kat tepi entrance kata, tempat berpendingin hawa tu just utk orang yg buat booking aje. ok bengang yang pertama di situ.

bengang yg kedua, seperti yg dijangke lah, kene beratur. tak dpt nak amik gambar ayahsyamiel kene beratur. sebab cam terlindung dari pandangan. tapi aku curik sekeping gambar ni dari blog jal. timakasih ye jal (hehe amik dulu baru mintak).

ini zeri asben jal tengah beratur


semakin ramai staf melepak sbb tak perlu nak amik order



ooo...samuri sekarang spend duit lebih dia utk tambah kerawang2 kat sini jek?



why don't korang spend duit lebih sikit utk gantikan sudu plastik ni dengan sudu besi? sepatutnya utk amik kuah ni, patut pakai senduk kecik tu. yg besi please.


dan kitorang kene susah2 beratur dan tak dapat ekon semata2 utk makan sate yg rupe cenggini?


ok buat mase ni, stop makan sate samuri sampaila dah improve balik ke sistem yg ok. kalau tak mampu nak improve lagi bagus pun, back to system lama pun dah cukup ok. nak makan sate mane lak ek? satay station kampung pandan? not bad gak sate dia, sedap. tapi kuah pedas sikit. kene tunggu sampai syamiel tahan makan pedas baru leh gi. hurmm...makan sate kat pasamlm cheras perdana je lah....

5 comments:

bb7ady said...

ooo kalo kat HQ dia kena beratur gitu ek. kat cawangan2 dia tayah beratur plak. xde stendet. huhu

Che Kay said...

aiyoooo! sungguh teruk sebegitu rupe ye!

jellyna said...

aku skang ni kalau bebetul tingin nak makan sate samuri (sebab aku suka sambal dia), so aku pegi beli cwangan dia yg kat belakang uptown kajang tu, dekat dengan dewan ape ntah tu, situ kan ada medan selera.. ha yang kat situ ok sket berbanding kat bangunan nazir yang tetibe tempat ekon itu adalah untuk orang booking jer?? cam bongok ok~ sah aku lama tak pegi situ dah..

chucky said...

samuri sucks...

suhanazainal said...

nina: a'ah kat hq je rasenye. setakat ni, kat cawangan ok lagi kot.

che kay: ha'ah. nanti kalo ko turun kl, takyah datang kajang la ek.

jal: ye nanti aku pon akan buat cenggitu. thanks.

caki: gegege....

Related Posts with Thumbnails