Monday, September 6, 2010

tlg jgn main pls

- akak merayu sgt kat adik2 sumer, tolong jgn main mercun please. jgnla main mercun ke bunga api ke bom ke ape2 bahan letupan la.

- bukanla akak tak memahami seronoknye main bunge api. akak mase kecik mmg pernah main bunge api masa kerajaan malaysia belum haramkan (setakat bunge api je tau, mercun tak main), tapi byk yg tak best daripada yg best. bunge api terkena kaki sikit pun sakit tau. bayangkan yg meletup2 bagai tu kalo kene kat badan, sakit tak?

- kalau syok sgt tengok bunga api, duduk je kat klcc time merdeka atau new year, biar pakcik-pakcik professional yg mainkan, kite tengok je. takyah susah2 kan?

- tapi skrg kerajaan dah haramkan, so takyah la susah2 nak beli sorok2 ke ape ke, menyusahkan diri je, takyah beli kan senang?

- oo takyah sorok2 eh? kat pasar ramadhan berlambak org jual mercun eh? akak sekarang ni dah selambe je kalo lalu depan org jual mercun, saje cakap kuat "eh apsal jual mercun ni? kan ke diharamkan???" sambil buat bodo n terus blah.

- kalo anak2 jiran main mercun plak, akak skrg dah selambe gak marah jgn main mercun. tapi depan budak2 tu je la, takdela depan makbapak diorg. akak tak suke bergaduh ngan jiran.

- eh akak sekarang dah tak macam akak2 kan? tapi dah macam makcik2 plak.

- tapi satu yg akak takleh nak tegur, kalau yg mengajor budak2 main mercun tu ialah mak bapak budak tu sendiri. adoiyai. macam menggalakkan kecederaan aje kan? sedare-mare/jiran pun ade gak few cases yg camni. adoiyai. nak marah, diorang lagi tua dari kite, kang kate tak hormat org tu lak. marah dlm ati je la.

- akak anti betul ngan budak2 yg main mercun kecik2 yg campak2 kat lantai pastu meletup tu. grrr.

- harap2 anak sendiri tak akan suke main mercun. oh ye, kalau nanti ade sesape ternampak syamiel main mercun/bunge api etc (di belakang akak la, kat depan sure dah kene marah), sile tolong marahkan utk akak ye. tq.

- sekian timekasih dari akak.


4 comments:

Lynn Nasir said...

hmm..mmg, menyakitkan telinga aje bunyi mercun tu. bukan best pun. setakat tgk bende terbakar. sama plak mcm org merokok. bako duit.

syamiel sure takmain nyer..makcik suhana garang. hohohoh!

suez said...

lynn:
kekeke. betul3x.

suya said...

hi akak!

suez said...

suya:
jap eh...8112 - 8104 = 8 bulan.

Related Posts with Thumbnails