Monday, September 27, 2010

photoblog mode: holiday@jb

biasenye kalo balik umah mertua kat jb, mesti akan singgah beraya umah kawan atau opismet kat johor. tapi ni first time tak raye umah sape2.

tapi kitorang pegi jalan2 ke tanjung piai. dalam 70km dari skudai. pernah dengar tanjung piai? kalau pernah, sile dok diam2. kalau yg tak pernah, kabarnye location ni adelah kawasan tanah paling selatan sekali dalam benua asia.


nampak haluuuus aje syamiel dalam gambar ni


selamat datang ke penghujung selatan tanah besar asia


amil tayang ayah!




syamiel dah penat. ayah, paham2 je la kenapa syamiel kiss ayah tadi kan?




london 11216 km, new york 6422km. eh bukan ke patutnye nuyok yg paling jauh ngan mesia?




sape dah jejak kaki ke sini, dapat sijil hokkei....

kalau sampai jb, tak sah kalo tak singgah dangabay. kali ni danga bay dah semakin jadik tempat utk mengabiskan duit. syamiel dah rambang mata taktau nak main game yg mane satu.

last2 elephant gak jadi pilihan syamiel.


selalunye kitorang mesti singgah beli murtabak kat kg melayu majidee. tapi this time, takmo murtabak dah. pekena abc plak. dengar citenye, sedap abc kat sini. nama gerai: azmy wawa. memang sedap abc sini. dia siap ade packkan abc utk take away. tapi yg tak best kat sini, banyak kucing. :P

rupe menarik. rase pun sedap. memang licin aku abeskan.


tapi sehingga sekarang, aku dok nak compare lagi abc ni ngan abc kat section 2, shah alam. dalam top 5 abc yg pernah aku rasa, rasenye abc kg majidee jb ngan section 2 shah alam dok rank 1 ngan 2. tapi aku tak sure yg mane nombor 1, yg mana nombo 2. kalo nak evaluate balik, ayahsyamiel, jom shah alam jom? tapi lagi best kalo ade kawan2 yg dok shah alam nak buat open house. lepas openhouse, terus singgah layan abc. kawan2 area shah alam/klang/subang, please take note. timakasih.

Wednesday, September 22, 2010

what does PS mean? apekah maksud PS?

aku tidak bercakap pasal playstation.
dolu2 time tulis surat, mesti ade aje aku tulis 'PS: ' kat bawah tu. kalo tulis kad raye pun same. sekarang bile tulis blog pun, ade aje tulis 'PS' kat bawah.

cth penggunaan PS dalam post aku



tapi pernah tau maksud PS tu?

aku pun tak pernah tau selama ni. main pakai je.

sekarang baru terasa nak gugel.

maksudnya ialah 'Post Script'. sebab dolu2 org tulis telegram ke mungkin dia dah taip dulu content surat then baru teringat nak tambah lagi, so dia pun wat la PS kat bawah tu. kalau ada nak tambah lagi, sile gunekan 'P.P.S', maksudnye 'Post-postscript', jgn gunekan PS2 macam aku gune sebelum ni. dah jadi macam playstation 2 plak.

tapi kalau tulis kat belog, apehal nak ada PS kan? kan ke ade button Backspace ataupun boleh je insert word kat tengah2 tu.

sekati kite la kan? huhu.

Tuesday, September 21, 2010

sabar

arini saye sangat marah ngan sorang warga 1malaysia yg tak reti2 ckp baik ngan saye yg mengontrol bercakap baik2 ngan dia. lepas saya cakap baik2 lagi, dia masih ckp dgn cara very super duper rude. tapi saye sabar walaupun bile lepas letak fon ade gak la kuar perkataan kurang sopan dari mulut saye yg tgh puasa.

ps: walaupun saye marah ngan dia, saya berjaya gak tolong dia setelkan masalah dia. dia ade gak ckp thanks tapi takde pun ckp sori sbb menyakitkan ati saye.

ps 2: argh tak best la plak takleh citer lelebih kat blog ni.

Thursday, September 9, 2010

salammmmm

Monday, September 6, 2010

lagu raya feveret 2000 & 2009

lagu raye feveret 2000:



masih selalu dengar gak skrg.



lagu raye feveret 2009:




apsal aku masih tak pernah dgr lagi lagu ni tahun ni??


ps: eh dua2 ade raihan kan? ala2 baik plak. sile salam tangan sendiri di depan perut ala2 nasyid 80-an sambil buat muke baik. :P

tlg jgn main pls

- akak merayu sgt kat adik2 sumer, tolong jgn main mercun please. jgnla main mercun ke bunga api ke bom ke ape2 bahan letupan la.

- bukanla akak tak memahami seronoknye main bunge api. akak mase kecik mmg pernah main bunge api masa kerajaan malaysia belum haramkan (setakat bunge api je tau, mercun tak main), tapi byk yg tak best daripada yg best. bunge api terkena kaki sikit pun sakit tau. bayangkan yg meletup2 bagai tu kalo kene kat badan, sakit tak?

- kalau syok sgt tengok bunga api, duduk je kat klcc time merdeka atau new year, biar pakcik-pakcik professional yg mainkan, kite tengok je. takyah susah2 kan?

- tapi skrg kerajaan dah haramkan, so takyah la susah2 nak beli sorok2 ke ape ke, menyusahkan diri je, takyah beli kan senang?

- oo takyah sorok2 eh? kat pasar ramadhan berlambak org jual mercun eh? akak sekarang ni dah selambe je kalo lalu depan org jual mercun, saje cakap kuat "eh apsal jual mercun ni? kan ke diharamkan???" sambil buat bodo n terus blah.

- kalo anak2 jiran main mercun plak, akak skrg dah selambe gak marah jgn main mercun. tapi depan budak2 tu je la, takdela depan makbapak diorg. akak tak suke bergaduh ngan jiran.

- eh akak sekarang dah tak macam akak2 kan? tapi dah macam makcik2 plak.

- tapi satu yg akak takleh nak tegur, kalau yg mengajor budak2 main mercun tu ialah mak bapak budak tu sendiri. adoiyai. macam menggalakkan kecederaan aje kan? sedare-mare/jiran pun ade gak few cases yg camni. adoiyai. nak marah, diorang lagi tua dari kite, kang kate tak hormat org tu lak. marah dlm ati je la.

- akak anti betul ngan budak2 yg main mercun kecik2 yg campak2 kat lantai pastu meletup tu. grrr.

- harap2 anak sendiri tak akan suke main mercun. oh ye, kalau nanti ade sesape ternampak syamiel main mercun/bunge api etc (di belakang akak la, kat depan sure dah kene marah), sile tolong marahkan utk akak ye. tq.

- sekian timekasih dari akak.


Saturday, September 4, 2010

crocs warehouse sale

aku tetibe dapat sms dari nombor yg aku tak kenal, kata ade crocs warehouse sale, from 2-5 sept 2010. make telah mengajak ayahsyamiel pegi tengok2 kot2 ade crocs pujaan hati mamasyamiel & ayahsyamiel yg dijual pade harge yg lagi best dari butik.

sebelum pegi dah gugel siap, nak target kasut crocs yg mane dah. harap2 ada.


ni gambar orglain upload. tapi mase turn kitorang pun kene beratur camni gak.


yg ni baru gambar yg aku amek. tapi selepas aku exit dari kedai tu.

komen pasal sale:
- kasut pompuan cuma ade sikit pilihan. yg byk adelah yg super tinggi dia punye heel. aku mmg tak main dah high heels skrg. pakai flat pun lenguh kaki, yg tinggi lagila super lenguh kaki. berite sedih, mamasyamiel tak dpt beli ape2 di sini.
- kasut laki ade lebih byk pilihan dari pompuan. tapi ayahsyamiel tak beli pape gak sbb yg dia nak tu takdek.
- kasut utk budak2 mmg banyak pilihan. syamiel is the winner today.


eh bukan ke pegi crocs sale, tapi apsal byk gile baju? kasut sepasang je? (1 kasut vs 10 lain2)

jawapan kpd soalan di atas: sbb kat tgh2 crocs sale tu ade plak baju baby & toddler. boleh tahan murah. eh tapi ade gak yg dibeli kat kedai lain kat ikano gak.

summary: daripada total harga barang kat gambar last tu, harga utk sepasang kasut tu ialah 35% daripada total barang dlm gambar. murah gile kan yg lelain tu semua?
Related Posts with Thumbnails