Wednesday, September 22, 2010

what does PS mean? apekah maksud PS?

aku tidak bercakap pasal playstation.
dolu2 time tulis surat, mesti ade aje aku tulis 'PS: ' kat bawah tu. kalo tulis kad raye pun same. sekarang bile tulis blog pun, ade aje tulis 'PS' kat bawah.

cth penggunaan PS dalam post aku



tapi pernah tau maksud PS tu?

aku pun tak pernah tau selama ni. main pakai je.

sekarang baru terasa nak gugel.

maksudnya ialah 'Post Script'. sebab dolu2 org tulis telegram ke mungkin dia dah taip dulu content surat then baru teringat nak tambah lagi, so dia pun wat la PS kat bawah tu. kalau ada nak tambah lagi, sile gunekan 'P.P.S', maksudnye 'Post-postscript', jgn gunekan PS2 macam aku gune sebelum ni. dah jadi macam playstation 2 plak.

tapi kalau tulis kat belog, apehal nak ada PS kan? kan ke ade button Backspace ataupun boleh je insert word kat tengah2 tu.

sekati kite la kan? huhu.

7 comments:

Che Kay said...

ha! tau tak pe. suka hati la kan nak guna ape2 saja kat blog kite. kalau org lain tak suke suruh diorang buat blog sendiri. hehehehe

Lynda said...

ahhahahahah

suez said...

chekay:
ehehe takde sape marah pun sebenanye.

lynda:
kenape kenape?

Lynn Nasir said...

oooooooo...baru tau.

pernah gak baca kat blog sapa ntah sampai ke "p/s 4:" :DDD

suez said...

lynn:
kekeke aku rase aku pernah sampai ps3 je. org tu lagi hebat. :-)

Aliff said...

Nak reblogger boleh?

suez said...

aliff(hi!):
nak reblog? buleh no problem. asalkan tulis sekali source info tu dari mana. ;-)

Related Posts with Thumbnails