Sunday, December 27, 2009

iklan ntahapehape

Top 5 iklan2 mesia yang paling ntahapehape:



Iklan tahpape 5: carrie junior

dalam iklan ni, anak norish karman asyik tanya kat mak dia bile dia boleh pegi mandi dengan carrie junior sambil buat gaya comel. padehal tak comel pun sbb budak tu dah besar. kalau yg berlakon iklan tu, budak umur 3-4 tahun, comel la jugak.



Iklan tahpape 4: ribena lemon

1. Kenapa iklan ribena perlu pakai lagu Hindustan?

2. Ade scene buah blackcurrent tengah dating ngan buah lemon, sambil minum ribena lemon. As if diorg tengah minum diri sendiri. Huhu.



iklan tahpape 3: supor cookware

Dalam iklan ni, makanan yg dimasak dalam kuali bukan brand supor asyik rentung aje. sebagai solution, si tukang masak terpaksa panjat bangku semata2 nak jauhkan kuali daripada api.

1. tak reti nak perlahankan api ker?



Iklan tahpape 2: 1malaysia

scene kat sekolah:

Cikgu masuk kelas, pastu bgtau kat semua murid2 supaya esoknya, semua kene pakai pakaian yang melambangkan budaya bangsa.

pastu 4 org budak dok diskas tatau nak pakai baju apa (kamon adik2…takkan korang tatau baju ape nak pakai?)

Next scene, 4 org budak ni kat umah memasing sibuk pakai baju ikut kaum masing (haa ade pon baju raye…).

esoknye kat sekolah, cikgu masuk kelas pastu panggil 4 org budak tadi saje ke depan kelas, pastu cakap “cikgu bangga dengan kamu berempat”.

1. Punyela ramai students dalam kelas tu, takkan yg lelain tu tak pakai baju macam diorg pakai?

2. Biasenye bile cikgu suruh pakai camtu gi sekolah, sure semue excited nak pakai baju raye memasing. Saper yg terlupe atau takde baju yg boleh dipakai, silap2 boleh ponteng sekolah sbb malu.

3. Cikgu pun beriye bangga ngan 4 org budak tu je, tanyela dulu yg lelain tu kenapa tak pakai, tak pay attention dlm kelas ke, atau memang tak mampu nak beli baju budaya masing2 ke. sian diorg.



Iklan tahpape 1: Bank Rakyat

Tetamu: assalamualaikum

Tuan rumah: waalaikumussalam. Masuklah….

Tetamu: wah, tengah layari internet yea…? (cara tanye tu macam satu kesalahan je kalau tgh surfing)

Tuan rumah: taklah. Saya tengah layari i-rakyat. Macam2 boleh buat, pindahkan wang, semak baki dan lain-lain.

Tetamu: wah hebatnya bank rakyat ni, saya mesti pilih!

1. Lek aa…maybank2u dah lama wujud. Jgnla pelik sgt kalau bank rakyat dah ade internet banking.

2. Tuan rumah jawab “taklah” mase tetamu tanya tengah layari internet ke. Bistu i-rakyat tu bukan guna internet kee?

12 comments:

kuizikel said...

lagi teruk iklan2 yg

'mau besarkan p*y*d*r*? ' pastu krim tah apa2...hahahhahaha.... buat malu saje

tapi iklan ribena hindustan tu anak sedara aku suka gila, sambil berpusing2 klu tengok iklan tu.. haha.. mungkin berkesan sebab diaorang nak menarik budak2 utk cakap ngan mak dia soh beli ribena... :D

Che Kay said...

hahaha best2!

bb7ady said...

haha. mmg ntahapehape iklan2 yg ko list kan ni suez.

tp boleh tak aku nyampah tgk iklan yg ade dialog berikut:

"Lepasssskannn laaaaaa"

yucks! hahaha. cuba teka iklan ape? :p

chucky said...

aku stuju ngan semua iklan ntah pape ntah yang kau utarakan..mmg semuanye cam bongok sajok
mcm good good aje (mcm bagus2 je)

lagenda said...

Salam Ziarah......

Memang budak-budak amat suka iklan dengar muzik saja tengah makan nasi pun lari tengok iklan ....Ronda-ronda dekat geng blogjoq ni

suya said...

setuju.mmg tahpape...

abahgirls said...

ada lagi satu iklan 1malaysia..

ada ke type www.1malaysia.com.my kat web search tu..kan dah tau full urlnya, buat apa search lagi..

azq said...

for me, iklan ribena is the worst! target market dia org2 yg suka tengok filem hisdustan ke?

suhanazainal said...

kuizikel:
iklan2 begitu sangat scary. sesuai utk pamela anderson saje.
anak aku pon suke tengok iklan ribena tu. tapi mak bapaknye yg tak suke. heheh.

chekay:
ape yg best?

bb7ady:
iklan ape tu haa? kat tv ke radio? hurmm pikir jap. hurmm...argh taktau. baik ko bagi jawapan je. huhu.

caki:
good lah kalau ko stuju ngan aku. walaupun aku pun bukannye good sangat.

lagenda:
aku rase ko lari tajuk ni. anyway welcome to love today.

suya:
dan byk lagi iklan2 tahpape yg tak sempat nak dilistkan. dapat 5 je aku terus publish. hehe.

abahgirls:
wahahahaha...iklan tu lawok gile. bagus2. boleh masuk rank no. 2 nih. timakasih2.

azq:
yeah sokong2. sgt tak universal.

bb7ady said...

haha. iklan yg aku maksudkan tu adelah yg Lisdawati n husben -Johnson Milk Bath.
salam tgn nk g keje. pastu hold lama2. tetibe kuar dialog "Lepassskannlahhh" dgn gedik skali. :p hahaha

suhanazainal said...

bb7ady:
oooh ye ye. ingat sudah.

ok sile nyampah. aku takde hal punye. heheh.

suhanazainal said...

bb7ady:
oooh ye ye. ingat sudah.

ok sile nyampah. aku takde hal punye. heheh.

Related Posts with Thumbnails