Saturday, December 19, 2009

hari tu

Pagi jumaat. Cam biase, Pn. M bangun awal. Nak siapkan breakfast man, alias, lan ngan nazrin nak gi sekolah. Ngan utk bapaknye yg nak gi keje. "Nin ngan kamarul breakfast ape agaknye kat mrsm tu ek?" kata Pn. M dalam ati. Tetibe Pn. M teringat, skrg ni kan bulan 12, tengah cuti sekolah, caner leh lupe ni? Biasela, org peknen mmg selalu lupe. So blehla sambung tido dalam setengah jam lg ke.

Baru Pn. M nak lelap balik, anak bongsunye ina (time ni bongsu le) lak dah bangun pastu mintak nak minum air. Awal lak dia bangun, semalam tido awal, penat main bola ngan abg2nye.

Tengah Pn. M nak bangun amik air, tetibe perut rase sakit. "Mcm kenal je ape maksud sakit camni." Terus diinform kesakitan itu pada En. Z.

Dipendekkan cerita, sampaila En. Z n Pn. M ke hospital bersalin kuala lumpur. "Kalau few years back, nama hospital ni lain, 'hospital beranak kuala lumpur', baru tukar nama kot" kata En. Z dlm ati.

Dipendekkan cerita lagi, selepas 16 jam masuk hospital, Pn. M selamat melahirkan babygirl yg super comel. Yehaa! Mereka berdua serta 7 anak2 berasa gumbira kerana sekarang, family members sudah jadik 10 orang!

ps: kebanyakan cerita2 di atas adalah rekaan semata2 sebab penulis tak cukup berani nak tanya Pn. M tentang mende2 camtu.

Happy 28th birthday to me.

4 comments:

Nurilhami said...

happy belated besday to u...sok i bawa kek lapis ye hehehe

chucky said...

hepi belated birhtday
pn s

bb7ady said...

hepi besday SUEZ!!! moga murah rezeki ;)

suhanazainal said...

nurilhami:
saye dah besemangat terjah cubicle kak kay carik kek lapis, sekali diorg cakap kak kay cuti. ciss ini janji palsu. tapi arini baru terperasan, comment kak kay tu december 21, esoknye maksudnye december 22 ek? malangnye saye cuti. simpan kek tu sampai lepas krismas ek? kalo kek tu basi, pegi kuching balik, beli baru. hehe....

caki:
kalau huruf 's', kene panggil fullname.

bb7ady:
aminn. u too. tengkiu bebeh!

Related Posts with Thumbnails