Monday, February 25, 2013

Oh Mr Leow (bukan nama sebenar)

aku sign up ngan satu insurans ni masa aku baru start keje lagi (2004). aku tak kenal agen tu pun. dia approach aku kat booth subang parade je. nama agen tu encik mawi (bukan nama sebenar). pastu beberapa tahun lepas tu, dia resign, ganti ngan agen lain yg jaga aku, kak nora (bukan nama sebenar gak). pastu kaknora dah kaya, dia pun resign, ganti ngan agen lain, Mr Albert (bukan nama sebenar). Then baru2 ni aku dapat surat, Mr Albert pun dah resign pastu digantikan ngan agen baru, Mr Leow.

kenapa aku pilih diorg sebagai agen aku? kenapa tak pilih kawan2/sedara sebagai agen? entah. masa tu, mana ada kawan2 aku yg bergiat cargas dalam insurans ni. sorang pun takdek. tapi sekarang ni, mmg ramailah.

tetibe aku dapat msg dari Mr Leow:

Mr Leow : 2ml afternoon can meet up?  what time u prefer?

aku blur sebenarnya apa maksud 2ml tu? amende yg 2 mililitre? mungkin typo atau function autocorrect dari smartphone dia. so aku anggap dia nak tulis '2pm' kot.

suez         : I prefer 1-2pm, but if u r coming at other time, do let me know.
Mr Leow : I try reach there at 1pm. so confirm d appt 2ml?

sudah. dia guna lagi '2ml'. kalau dah nak datang 1pm, apehal appointment 2pm plak?

aku malulah nak tanya dia '2ml' tu menatang hape. belajar english sejak darjah 1 sampai tingkatan 5. pastu masa matrik ada belajar english lagi. masa degree pun ada subjek english sampai 3 semester. bila dah keje pun aku apply masuk English course lagi. dah company sponsor. masuk je la.

seperti biasa, aku pun tanya sahabat baik aku, iaitu Google. kot2 bahasa org sekarang ni ada maksud lain pulak 'ml' tu selain mililitre. aku pun taip '2ml' kat search input box, pastu press Enter.

search result ==> semua pasal liquid measurement etc.

aku tak puas ati. aku try gugel 'ml' plak.

search result ==> baru aku tau rupanya ada programming language nama ML. (ke pernah belajar tapi dah lupa?)

ahhh...ape dia maksudkan '2ml' tuuu?
 
ok. dengan tanpa rasa malu, aku pun tanya...

suez         : Sorry, what is 2ml??
Mr Leow : Tomorrow. Sorry
suez         :  :-D (sebenarnya nak ROFL atau LOL tapi tak sampai ati)

adoilaaaa....buang masa aku gugel bagai. rupanya maksud dia tomolo!

bos, saya nak apply kursus baru tajuk 'Malaysian English'.

5 comments:

Che Kay said...

hahahaha aku dah agak 2ml tu tomolo! sakit perut aku gelak!

r.i.t.a said...

hahaha.... klaka weh...

suez said...

che kay:
hebat ko boleh agak. apsal tah aku tak teragak langsung 2ml to tomolo. adusss.

Unknown said...

ahhahahahahahhahaah

Nik said...

ni baru betul2 OhMyEnglish. haha

Related Posts with Thumbnails