Wednesday, March 30, 2011

finally she's the one who is smarter than a 5th grader

dah lame tak tengok 5th grader show nih. mase 2008 dulu, mmg tak miss mase season 1 dulu. siap tulis kat blog lagik.

tapi skrg cam dah lame tak tengok. lagipun takde lagi yg berjaya menang one million dollar. paling diingati, Meagen Miles yg bagi jawapan salah utk one million question tapi bile tau salah n bapak dia ckp 'it's yeager', dia terus tau jawapan yg betul ialah 'chuck yeager'. still tau gak la jawapan walaupun dah jawab salah. err tapi aku dah lupe ape soalannye mase tu ek yg jawapannye ialah 'chuck yeager'? hmmm tak ingattt...ok i'm not smarter than a 5th grader. :P

tapi tertengok lak semalam n best gile tengok kathy cox ni, hebak gile! first one million dollar winner tuh.






you are indeed smarter than a 5th grader, kathy!






hurm...wish i could be like her. ok nak gi stadi jap. mane buku sejarah aku nih....

Thursday, March 24, 2011

weddings di musim cuti skolah

hehe citer dah berminggu2, tapi saje nak citer gak.

13 mac 2011: turun batu pahat, ada 2 rumah.

12.30pm: wedding roha & hazrul. cantek la wedding awak! ade byk gune fresh flowers. suke. food pun sedapp. abg ipar ko ade kedai ke roe? bolehla singgah lenkali carik beriani.


syamiel shy-shy cat ngan penganten :P



roha start terima kedatangan penganten lelaki je, kitorang pun chow pegi another part of batu pahat jugak, wedding buah & erza. err nama betul buah ialah faizal. buah adelah kawan baik mamasyamiel dan ayahsyamiel mase matrik. dan juga sampai skrg. dia dipanggil buah sebab nama dia sama ngan che kay. so sorang jadi buah, sorang jadi kk. ayahsyamiel lak jadik jb sbb nama dia sama ngan lipas. ok mase matrik byk sgt nama glamer.


syamiel dah tak shy-shy ngan pengantin dah



19 mac plak, turun seremban ngan atuk, wan, maksu syamiel. wedding kazen ayahsyamiel.


clockwise: wan syamiel, maksu syamiel, syamiel, mamasyamiel


kemain hepi lagi ye

Tuesday, March 22, 2011

lagi-lagi ptptn

malam tadi aku dapat surat tawaran ujrah ptptn.

dia bagi amaun baru yg kene dibayar tiap2 bulan, potong gaji.

amaun yg diberi tu lebih sikit dari amaun yg aku bayar tiap2 bulan sekarang ni.

tapi calculation dia dikira ikut baki jun 2008. sah2 mase tu aku sangat tak membayar. waktu tu kan kampeni m*sc tengah gaji tak on time n tak full sepanjang 2007-2008. mmg terpaksa ptptn ditinggalkan.

tapi 2009-sekarang ni aku rajin la jugak bayar ptptn. walaupun kdg2 bila sesak tu, terpaksa gak diabaikan. heheh.

tapi ape jadik ngan payment yg aku buat dari 2009-sekarang tuh? bila dia nak kira balik? mmg dia kata akan cepat setel, tapi?

patut ke sign ujrah ni? ok aku ade homework baru kene dibuat. kene compare mane lagi untung, bayo macam sekarang atau sign ujrah ni n ikut amaun yg dia bagi, ikut utang aku tahun 2008.

jom bukak excel, bukak calculator, bukak sempoa.

ok jom tengok formula pengiraan:

apsal aku rasa calculation ni lagi susah dari soalan add math spm?


tetibe rase nak kidnap sorang akauntan ptptn, pastu aku nak suruh dia tolong calculatekan.

update 2011: aku sekarang tak pening pasal ptptn dah. sebab dah buat potongan gaji tiap2 bulan (ada gaya iklan tv tak?). see. kami bukanlah golongan tak sedar diri berhutang tapi takmo bayar. kami suci tau.

Sunday, March 13, 2011

apebile diorang pakai name label

pagi tadi aku tertengok astro supersport. eh sejak biler plak diorang ni kene pakai name label? kan dah tak pasal2 aku tergelakkan nama derang...hisy....


memule ada farah




kot ye pun, takyah la ngaku terang-terangan ok



kaki lalang paling best


pasni aku nak tunggu kot2 ada athletes yg combine nama jadik kaki kipas ke kaki bodek ke best jugak. huhu....

ps: nametag ditukar kepada name label sbb encik kaykay telah konfius. hehe.

Thursday, March 10, 2011

refleks polis trafik

soalan cepumas:

kalau korang tgh dalam kenderaan yg bergerak atas jalan, pastu ternampak ada 2-3 orang polis trafik tgh ala2 buat road block kat depan, apekah tindakan refleks kepala anda lepas nampak polis tu?

A. kepala terus tunduk pandang bawah
B. kepala terus toleh ke arah dinding kenderaan (kiri kalau duduk belah kiri. kanan kalau duduk belah kanan)

kalau jawapan anda A, bagus. anda mungkin seorang pemakai seat belt yg tegar. tunduk kepala tu just utk double check yg anda mmg dah pakai seat belt. kalau mmg sentiasa pakai, check kat badan je la kan?

kalau jawapan anda B, maknenye mungkin anda bukan pemakai seat belt yg tegar. sbb baru nak carik mana seat belt, baru nak tarik n pakai.

kategori manekah anda?
Related Posts with Thumbnails