Wednesday, October 1, 2008

1 syawal

Selamat beraya. This year, mcm last year, n mebi utk tahun2 akan datang juge, kite beraya pusing2 malaysia. Pagi raya kat cheras.

Cuma 4 beradik & family masing2 dpt kumpul kat umah pak zainal n mak munah di pagi raya taun ni. 3 beradik lagi datang di petang raya. 1 family lagi….raye aji nanti baru balik kot. Insya allah.

ini family kami. Raye taun lepas gambar berdua. Raya this year gambar bertiga. ;-)

Tgharinye, kite cepat2 bertolak ke neg 9 plak. Nak gi umah moyang2 syamiel. Around 3pm++, kita pun sampai.

syamiel cube menahan diri dari termenangis sbb first time jumpa moyang. Tapi memula je nangis, pastu dah ok dah, sbb toknyang rajin pegang syamiel. ;-)

First time nih mamasyamiel tido kat kampung since berbelas tahun lepas. B4 nih, mase skolah rendah dulu2 kot? Mase atuk n opah kepada mamasyamiel ade lagi. Skrg dah takde, so dah berbelas tahun la taman minang, cheras, jadi kampung kitorg.

Seram gak nak tidur kampung, byk ayam. Hehe. Kalau ayam dah siap jadi kfc, best la. Tapi ayam hidup2 yg besar2 dok lalu n lari2 tepi kita, takoot arr. Sib baik kucing takde. Tapi kat umah sedara-mara, gile banyak kucing. Ye. Aku nyer fear factor terhadap binatang sangat tinggi. Pastu my sis-in-law menambah cerita kat bilik air ade katak plak. Uish lagi la takut. Tapi dah masuk mandi, ok je. Takde lak katak kacau. Sib baiiikkkk.

Tapi best mandi kat kampung ni. Air sejoook wooo. Best. Tapi syamiel la tak suke. Hehehe.... dia dah kenal dah bilik air kat kampung, masuk aje, dah menjerit2 takot air. So kat kampung, terpaksa la lap aje dia ngan air suam. Nak mandi kat bilik air ngan air suam pun dia taknak sbb fobia ngan bilik air tu.

Raya kat kampung ni, ibu ngan ayah pun bawak la kitorg raya umah SEMUA sedara-mara. Ye. Semua. Satu umah dlm 20-30mins. Semua sedara2 are nice & friendly. Aku pun cam kene kontrol baik je. Ihik. Tapi bile ade gangguan kucing tu terpakse ar tak kontrol kan.

Masuk malam ke-2 kat kampung, dah rasa ok dah. Pasni tak takut dah kot nak tido kat kampung. :-D

2 comments:

suya said...

wahh kecik2 dah ade baju may.comel!

suhanazainal said...

baju may?

Related Posts with Thumbnails