Tuesday, April 27, 2010

this is retro: song 2

retro ialah 70s? 80s? no no no. bagi golongan seperti aku, lagu2 90s telah menjadi retro. sbb lagu2 90s adalah lagu utama mase skolah.

90s juga adelah zaman:
- rekod lagu kat kaset
- beli kaset original (zaman ni mane sokong mp3 ni, berdose. huhu)
- tengok citer 'ALTERNATIF' kat tv3 ari selasa kul 3pm. aku tak ingat saper nama pengacara dia, tapi adakah chi oag (qushairi destinasi bajet) ? ntahla, tapi aku suke gile show tu. tahun 1996 rasenye. every week dia tayang nirvana, oasis, etc. best gile! mase ni foo fighters belum wujud lagi.
- menonton mtv setiap hari sampai tak sedar PMR atau SPM nak dekat. eh tapi apesal sekarang mtv/channel v dah tak best ek? dulu boleh dikatakan video clips sepanjang hari, tapi skrg byk realiti show je. borrringg.

jom layan retro bersama blur sambil langgar2 dinding yg ada wallpaper classic kaler merah....




ps: more 'this is retro' videos akan disharekan soon. (huhu alasan utk mengapdet belog tanpa perlu carik idea nak tulis ape).

5 comments:

helomynameisjaye said...

this i like.aposal tah 90's retro susah nk lupa.oh munkin kerna zaman emo.nowadays music seme mcm junk.tabes.

Penulis Blog said...

Saya pun suka gak lagu-lagu zaman 90'an, masa tu KRU tengah meletop..kemunculan boy band pun banyak juga masa tu...

suez said...

jay:
yah betol2. tapi utk local music, aku rase skrg, much2 better (eg: yuna, zeeavi, hujan, etc). zaman kita dulu, local music byk lagu lelehjiwangkarat jek. kecuali oag n few others.

penulis blog (hi!):
hehehe tapi entah kenapa saye tak into KRU sangat. tapi bukanla tak suka. ;-)

jellynajal said...

eh, kebetulan lak ko tulis belog pasal retro, pastu aku pon tulis - aku tak tiru ko..aku baru baca entry ko tu sebab sape suh ko tukar blog lain, kan aku dah tak dpt baca apdet blog ko..

suez said...

jellynajal:
ye jal. saye paham. kite nyer instinct apdet blog ni kan kdg2 cam sama. ingat tak kejadian sengkuang? ;-)
erk...tak pasal2 kene marah. padan muke aku. heheh.

Related Posts with Thumbnails