Tuesday, October 12, 2010

abc sect 2 vs majidee episode 1

mase gi jb aritu, kan aku ada makan abc yg sedap kat majidee kan? pastu nak comparekan ngan abc shah alam yg aku makan somewhere between 2001-2002 dulu kan?

ok ahad lepas aku telah pegi beraya bulan zulkaedah ke umah makcik kat klang. maka wajiblah singgah sect 2 shah alam utk test balik abc yg dulunye sedap kat situ.

sampai2 sect 2, macam taktau nak carik stall yg mane. sbb ade banyak kedai jual abc special. erk. serius aku takleh nak recall ape nama stall yg kitorang pegi dulu2. ekceli aku jarang pegi makan kat sect 2 tu sgt sbb tak best tempat dia. skrg dah improve byk. dah cantik sikit.

jadinye kitorang try dulu kat stall yg masuk 'jalan2 cari makan' masa bulan pose aritu: 'fradoo abc'.


the look: hurmm mcm biase2 je.
the taste: ekkkkk. kurang minat. mamasyamiel tak makan abes. ayahsyamiel tak makan abes. opahsyamiel pun sama. pastu coklat dia cam berketul2.

keputusan 'abc sect 2 shah alam vs abc kg melayu majidee jb episode 1': the winner issssss...
ABC MAJIDEE!!
(tetibe rasa sebutan cam cite 'i survived a japanese gameshow' plak yg asik sebut 'majideee!' )

dah jalan balik masuk kete, baru terperasan stall nama 'pegaga'. rasenye pegaga tu la nama stall yg aku makan abc dolu2 tu. plus ngan milo tabur dia yg sedap. tapi tatau la skrg caner dah rasa dia.

ok next time dalam 'abc sect 2 shah alam vs abc kg melayu majidee jb episode 2', kitorang nak gi kat gerai pegaga lak. see you next time!

5 comments:

Che Kay said...

Ha! ABC Pegaga Is The Best! hehehe (masa dulu la)

Lynn Nasir said...

dah 8 tahun lepas..adakah masih sama? ^^

pepagi tgk ABC..mencabar sungguh..

azq said...

saya bias. of coz saya kata abc kg. melayu majidee yg best! heheheheh...

suez said...

kay:
hehe apsal tah aku terlepas pandang pegaga tu aritu.

lynn:
tu ar pasal. macam kalau dah tukar orang, nanti dah tak same dah kan?

azq:
ooo orang majidee ek?

azq said...

orang seberang jalan (tmn sri amar)
:D mi rebus kat situ pun sedap jugak.

roti canai yg paling sedap ialah kat gerai sebelah pasar, jenis berlapis2 dan garing. sambal tumis dia... peh! kuah dal bukan main pekat lagi... marvelous!

Related Posts with Thumbnails