Sunday, April 15, 2012

hari kraf kebangsaan 2012

hari kraf kebangsaan (hkk) ni dah ada since 2003 lagi tapi mcm tak amik tahu je. kalau tertengok iklan dia pun mungkin aku buat2 tak nampak jek. tapi sejak terdatang ke event ni tahun 2010 arituh, terus rasa cam "eh best gak eh? apsal tak terpikir nk dtg before nih?"

shopping pun byk pilihan, harga pun very competitive sbb booth banyak. so takyah pusing byk tempat kalo nak carik brg2 kraf, tunggu je event ni setahun sekali.

kenapa perlu dtg hkk:
1. takde masalah parking. ada shuttle service. bukan van biasa2 aje, mpv canggih2 pun ada.
2. kalau carik batik, takyah gi terengganu/kelantan, dtg sini je sbb peniaga sana semua turun sini.
3. harga sewa booth murah, so insya allah peniaga takkan tekan harga tinggi.
4. kompleks kraf ni besar n cantik. hijauu je. aman damai pdhal kat tengah2 kl.
5. ada live demo masakan, sesuai utk peminat food tasting :P
6. boleh tengok macam2 mende pelik2.
7. ada lucky draw.
8. dpt membantu local business utk berkembang. lagipun produk diorang best ape.
9. sesuai utk jalan2, tak shopping pun takpe.
10. sila datang tahun depan. sbb event ni 21 Mac hingga 2 April 2012 arituh.



live product demo



terserempak ngan abg aku punye mak mertua. achik esiah ni memang famous utk pressed flower arts kat mesia nih.




bersama pressed flower arts yg berharga beribu-riban. achik, nanti saya kumpul duit dulu pastu tempah ngan achik yer!





terbeli samting ngan adik nih





dan terbeli samting juge dgn akak nih




besar tempat nih




ada kraf, seramik, logam, batik, songket, fashion dll




banyak soping ye encik...





salah satu entrance. cantek.



4 comments:

@tune® said...

smua terbeli...

mmg sengaja kan?
ahahaha

ezza aziz said...

salam ... boleh x bagi contect number / alamat tuk makcik easah tu, opis sye sedang mencari item ni. tq
reply to my e-mail iza@adk.com.my
ASAP ye... TQIA

ezza aziz said...

salam...boleh x bagi contact number/alamat tuk makcik Easah. opis sye sedang mencari item ni (pressed flower art) ASAP , sila email iza@adk.com.my
TQIA ..

suez said...

@tune:
siyes tak sengaja. oops. hehehe...

ezza aziz:
salam, saya dah email awak contact details pn esiah. tq n selamat mengorder! ;-)

Related Posts with Thumbnails