Friday, August 8, 2008

indonesia day 1

pagi2 lagi, it's packing time. dah antar syamiel ke nursery siap2. flight ke jakarta kul 6pm ni. so by 3pm mesti dah kuar rumah.

ayah syamiel kene keje lak arini. dia kata jam 11am ni dia mesti kene balik keje sbb byk bende nak kene buat, duit pun lum tukar ke rupiah lagi nih.

12pm, ayah syamiel belom boleh balik. byk keje lak dia kata. bos suruh pegi sana sini katanya.

so mama syamiel n atuk syamiel kene gi amik syamiel dulu kat nursery.

1pm, ayah syamiel call. dia kat econsave alam damai, baru lepas pegi money changer. enjin takleh start plak. battery kong. sepanjang pakai wmn531, tak pernah takleh start enjin, waktu2 camni lak dia buat hal. padahal sikit lagi je nak sampai umah. dlm 2km je lagi. apak, ateh, n bro hidzir lak baru je kuar gi smyg jumaat.

so ayah syamiel smayang jumaat kat econsave je lah. tunggu rescue team datang bwk jumper.

2.30 pm, kumpul umah opah atuk, 3pm++, kuar rumah. ade 2 bros datang tolong antar kitorg ke airport, yang (kamarul) n ateh (azlan). thanks guys!

4.30 pm, sampai airport, lawak tengok apak tak abis2 cerita kat mak pasal apak dah ada duit beratus ribu. rupiah.


5.30 pm. boarding to our flight. MH725 Boeing 737. syamiel lahir 7.37am, his first airplane ride pun number 737 gak. hehehe....




departure - 6.10 pm. alhamdulillah syamiel tak nangis2 lak dlm flight.

tiba di soekarno hatta international airport jam 7.10pm waktu indonesia. tapi dah gelap macam kul 8pm kat mesia. jam diorg lambat sejam. tu yg tiap kali tengok jam mesti rase lega sbb awal lagi sejam dari jam kitorang.

toilet jakarta, bagus. kat pintu each toilet, just like what i wanted in kl's toilet, ada label menunjukkan itu sitting or squatting toilet. dah lama nak mende ni ade kat mesia, takdela kite dok beratur tapi taktau the toilet that we are beraturing to is what type of toilet. hehehe....

kuar dari airport, jumpe dah pak nazrin sama anak2nya, hazeim n hazmi. udah makin tinggi anak2 ini....


pastu masuk keta n balik umah abang kat pejaten, jakarta. sepanjang perjalanan, sambil tengok dvd ratatouille, nampak la bandar jakarta. penuh dgn manusia. suasana jalan tu memula nmpk cam jalan tun razak sbb kiri kanan byk building tinggi, pastu mcm kat jln bkt bintang lak, pastu tetibe rase cam kat kg baru. sbb dah masuk jalan kecik n sempit. n kene lalu celah2 rumah orang.

pastu sampai la umah pak nazrin...cantik banget.


kak nurul masak steamboat utk kite semua. wah best2!


udah borak2, semua pun masuk tidur. esok nak berjalan ke bandung.

2 comments:

mamajelly said...

eh, aku rasa cam ada jer toilet camtu kat ikea? ke takde?

ooo, kat ikea ada gmbr takde paip air ataupun tak ajerrr...

suhanazainal said...

oo ye ke. aku tak masuk toilet ikea sbb first time aku pegi dulu takde paip air. agaknye mase tu belum letak gambar atau aku yg tak perasan kot? hehehe....

Related Posts with Thumbnails