Tuesday, March 2, 2010

pool n party

20feb2010
Rase cam seharian ngan aktiviti utk syamiel. Huhu.

Sebenanye ari selasa lepas, mase tengok the biggest loser asia, mase tu Kevin ngan carlo mandi kat swimming pool, tetibe dengar syamiel mintak “ayah, nak tu…” kitorang cam blur je ingat ape yg dia nak. Rupenye nak masuk swimming pool. Pastu siap nanges2 nak pool. Ayah terpakse janji weekend ni kite gi swim kat pool. Tapi nak pegi pool mane? biasenye kitorg masuk pool time duduk otel. Tapi takkan sanggup nak carik otel semate2 nak masuk pool?


Akhirnye pegi gak, tapi kat kompleks renang cheras jek (betul ke ni nama dia?). bayar rm3 saja. Bagus2, murah jek. Ok janji dah ditunaikan. ;-)


Petangnye plak, attend birthday party hafizul iqbal, best fren syamiel sejak dalam perut (haha…dan-dan mengaku best fren). Sebabnye, pegi antenatal class pun sama2. Kirenye syamiel ngn iqbal dah lama kawan la kan? Tapi parentsyamiel last jumpe iqbal pun mase umur iqbal 9 hari, parentiqbal lak last jumpe syamiel mase umur syamiel 1 hari. Kirenya hari ni baru jumpe balik, dua2 dah besar.


Ni 2nd time la join birthday party kat mekdi. Dulu buat party utk fatin, kazen syamiel. Tahun 2005 kot? Seronok gak, macam2 game diorg prepare utk budak ni main. Tapi utk iqbal’s party ni, takde game pon sbb attendees semua budak2 baya cam dia gak (2 tahun).

Tempat party yg mekdi bangi bagi, biliknye kecik gak. Kawan2 yg dtg pun rasanya semua tak berapa kenal antara satu sama lain. Mebi parentiqbal jemput 1 kawan dari satu tempat keje/tempat belajar kot, to be fair n square kepada semua kawan2. Kalo nak jemput semua, konfem tak muat tempat tu kan? Btw thanks kepada penganjur! iqbal, birthday cake awak sedap! ;-)

Tetibe cam terfikir, kalau nak buat birthday party utk syamiel kat mekdi, muat ke ek? Family mamasyamiel saje pun dah penuh bilik tu kot? Budak2 saje ade 22. Sah2 dah takleh jemput kawan2 dah. Hurmmm…

4 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

buat la kat umah ajo..bukak khemah, pasang pelamin, main kompang..eh..

dpt klik maybank :)

Nurilhami said...

dah ada anak camtulah. first thing mesti fikir anak dulukan... syamil nmpk ganas sket dgn rambut baru ni hehehe

chucky said...

bestday aku x lama lagi
ekekekeke

suhanazainal said...

lynn:
ape maksud dpt klik maybank? nuffnang aku ke?

nurilhami:
nampak je ganas...tapi sopan-santun berbudi bahasa. heheh.

caki:
yey. ko nak jemput aku ke wild party ko tak?

Related Posts with Thumbnails