Wednesday, December 31, 2008

selamat 1430 / hepi 2009

nak flashbek balik things yg tejadik kat aku sepanjang taun 1429/2008 ni:

1. aku balik keje kat opis sendiri sbb 4 bulan sebelum tu tercampak ke mara. tapi best gak dicampak ke sana. takdela asik dengar org komplen gaji takde.

2. aku benti keje kat mmsc. ni kompeni paling lama aku keje tu. tapi takde la lama mane pon. 2 taun 6 bulan je.

3. aku start membelog. ingatkan aku tak rajen apdet. rupenye memang aku tak rajen pon.

4. mule2 aku start membelog cakap omputih, konon2 supaye org amerika, mexico, finland, jerman, saudi, semua leh faham ape aku tulis. last2 aku tukar cakap melayu. lagi senang.

5. dulu2 mase belajar2 chatting aku ade online friend org mexico. nama dia juan carlos (mcm nama menyamar jek). dia suh aku jadi tour guide dia bila dia datang mesia. tapi dah lost contact. email hotmail aku pun dah tak wujud. pepandai la ko beli map ataupun gugelmap.

6. perkara nombo 5 tidak terjadi dalam tahun 2008. aku pun dah tak ingat taun bile.

7. aku tuka keje ke tempat sekarang ni. alhamdulillah takde poblem gaji tak on time lagi. tapi ade problem duit gaji asik abes tak on time.

8. aku dah jadik mak budak.

9. ari2 tengok syamiel membesar & mencomel. sgt sweet.

10. first time paspot aku dapat cop antarabangsa.

ade byk lagi mende terjadik tapi takleh nak tulis skrg sbb dah nak kene balik. opismate pun nampaknye sumer dah balik awal. nak selebret nu year kat klcc kot. ade lagi ke org gi selebret kat klcc? dulu2 mase zaman mude2 pegi jugakla ke klcc nak selebret Y2K. konon2 hepening la, tapi he-pening ade la. tak caya tanya suya & ayahsyamiel.

ok jumpe lagi di taun baru.

4 comments:

chucky said...

huhuhuhu
pasal gaji ye
sensitip gileeeee

@t00neY r00neY® said...

eppi nu year sue

suya said...

huhu..aku ingat y2k!!happening la sgt!!hahaha poyo habis!sian kite sgt naive...takpe skg dah takde niat wat camtu lagi sbb dah makin bijak...betul tak kwn2??ape yg penting???kerjasama!epi nu yrrrr

suhanazainal said...

caki: hehe tapi takdela sensitip sgt...biasela bukak company ni ade ups & downs nyer. so sebagai staf terpaksa la paham n buat2 paham.

atun: eppi tu yu tu

suya: dulu pon bijak gak. ok la tu, dpt gak experience kan.

Related Posts with Thumbnails