Thursday, September 3, 2009

pose di perantauan

~outstesen~

- ekceli takdela perantauan sangat, kat pinggir kl jek. tapi tiga minggu, lame tu...ingatkan dolu mase zaman buat prototype tender tak tido 2 minggu tu dah cukup lame dah. skrg lagi lame.

- masalah problem: utk kurangkan bajet, bilik kene sharing, tak dpt sorang satu. so takmola tido kat hotel. tiap2 tgh malam, aku balik umah, tido kejap je pastu dah kene bangun saho.

- aktiviti meeting lak from 9am - 11pm. biasenye terlajak sampai 12am. rehat hanya sekejap2. sangat ngantuk ok. even break setengah jam pun aku sanggup naik bilik tido barang 10 minit.


tido 10 minit dalam selubung di bilik yg sejuk sambil tivi terbukak.


~berbuke~

- bulan pose dah tak rase bulan pose. berapa kali sangat buke pose kat umah? 2 kali kot? umah makbapak (padehal berjiran je)? sekali. umah mertua? sekali.

- tarawikh toksah cakapla. huhu.

- ingatkan ari2 la dapat makan hotel ni punye buffet.

sinful (yg bawah kiri tu kek tau, bukan ayam goreng)


- kenyataannya: bukan ari2 makan buffet. akan selang-seli ngan dua restoran lain dlm otel ni gak. iaitu chinese restaurant, ngan japanese restaurant.


~berbuka with japanese food~

- sebagai peminat makanan dan suke cube sesuatu yg baru, menarek gak berbuke japanese food. teammate yg lain ramai kate tak sanggup nak gi buke kat japanese restaurant, tapi aku dengan konfidennye rase cam ok aje. otak dah mule membayangkan sushi2 yg byk dan sedap.

setakat california roll ni selambe aje


california temaki: biasa

shichimi tofu: boleh tahan sedap

chawan mushi: tak boleh tahan. rupe cam taufufa tapi meloyakan. nak telan pun dah rase cam fear factor. terpakse luah balik dgn gaya konon2 masuk fear factor.

tempura: takde hal....

tori teriyaki: tak sedap (cam ayam kicap je)

gohan: nasik

tsukemono: pickles, takde hal gak.

miso shiru: sekali lagi rase cam fear factor. bau sup hanyir. tak boleh tahan....

dessert (green tea ice cream): two thumbs up!!! (en hassan mesti nyesal balik b4 dpt dessert)

sushi takde pon....

lepas abis makan, sumer tobat takmo buke kat sini dah. huhuhu....


ps: caki, aku plan nak buat entry pasal keje, tapi apesal aku tercite pasal makan lagi?!

3 comments:

suya said...

hahah ko nye review food comel.aku smpi skg takleh blah ngan chawan mushi smooching tuh

suhanazainal said...

suya:
mmg takbley blah.

chucky said...

aku suke cawamushi,x eun a korang niii

Related Posts with Thumbnails