Wednesday, May 6, 2009

misi shape sorter dan truck

rasenye kitorg dah lame gile tak beli toy utk syamiel.

syamiel pun takde byk sgt toys. ye la, skrg ni dia belum pandai mintak lagi. sok2 dah pandai mintak, kenela mama n ayah susun strategi asal pegi shopping complex, kene carik route yg takkan lalu kedai toys.

mase baby dulu, kawan2 mmsc ade adiahkan mende2 nih:

Fisher Price Kick n Whirl Carnival, Twist & Shake Rattle ngan deluxe gum soother. pastu mama & ayah beli baby mobile phone. sbb mase tu syamiel sgt obses ngan handphone. skrg pun. eh tapi skrg dia lagi suke laptop.

skrg dia dah makin besar, nak carik toy baru .

target mama: shape sorter.

target ayah: truck besar yang ade tayar besar.

kitorg pun gi toys r us. pusing2 punye pusing...tada!!! jumpe satu toy yg combine dua2 target mama & ayah...


Bruin Shape Sorter Dump Truck


tapi rase nak carik yg lagi mura. baru plan nak pusing2 lagi carik kot2 ade yg camtu tapi murah sket. tapi malas sbb pening n syamiel lak dah nangis2.

so malas nak pikir, beli je la, nak tunggu lenkali bile lagi nak beli.

time nak bayar...ini budak kici sudah pegang itu shape sorter dump truck sudah sgt excited sudah...mase nak bagi kat cashier pun, lagi mau nangis. cashier pun kelam kabut scan barcode pastu cepat2 amik sticker 'paid' pastu dgn pantas bagi balik kat syamiel (minah cashier tu pun dah biase kot ngan situation cenggini). yg best plak, rupenye ade diskaun. tatau pun sbb kat situ tulis diskaun utk cardmember aje. kitorg bukan cardmember. yey!

jadinye, ade sorg budak pulang dari midvalley dgn perasaan sgt gumbira....

yey...berjaya gak menyetelkan hutang first birthday present utk syamiel!

5 comments:

KaY FaiZaL said...

=D ala nak main sama dgn syamiel! hihi

@tune® said...

tomeinye syamiellllllll

meh amek adiah kt kedai meh

jellyna said...

syamiel jgn hangat-hangat taik ayam je main tau.
jangan sia-siakan pengorbanan duit mama ayah belikan toy.

chucky said...

nakkk jugekkkk

suhanazainal said...

Kay:
Hihi syamiel pun suke main mgan uncle kk!

Atun:
Wah auntie atune nak banje adiah ke? Nak, nak!

Jellyna:
Ha dengar tu syamiel. Tp so far, setakat ni lepas 2 minggu, dia masih suke main toy dia nih. Yey!

Caki:
Nak gak? Mintak kat atun tu, dia offer amik adiah kat kedai dia.

Related Posts with Thumbnails