Sunday, January 17, 2010

bapakku dan mercedes (18SG)

huhu another entry tentang bapakku.

at age 73, atoksyamiel ni masih eager nak drive. aritu kalo diberi bawak kete pon, dekat2 umah aje, tu pon asyik kene hon je ngan kete lain. biasela org tua bawak kete, mane tengok kiri kanan, pastu bile org selalu hon, asik cakap yg dia lagi terer sbb dah dpt lesen tahun 1957. huhu. skrg ni atoksyamiel dah tak bawak kete, sbb anak2 sumer dah tak bagi.

tetibe, atoksyamiel cakap kat opahsyamiel, dia nak angkat kete baru. katenye nak angkat mercedes baru. opahsyamiel sudah risau. kan dah takleh bwk kete, lagi nak angkat kete baru??

opahsyamiel bgtau kat anak2. kitorg meeting bagai. panggil abang sulung, abg tengah, semua sekali. then, kitorg slow talk kat atoksyamiel. ckp kat atoksyamiel, baik gune duit tu utk beli mende lain. handphone baru ke, bayar utang ptptn anak bongsu dia ke, ape2 ke.

ape2pon, atoksyamiel kate dia tetap mau angkat mercedes.

kitorang tak bagi jugak.

atoksyamiel mau jugak.

kitorang tak bagi jugak.

atoksyamiel sudah merajuk.

one day, opahsyamiel tepon kitorang. emergency katanye.

mamasyamiel paling first sampai umah.

ok agak mengerikan.






seriously wa tgh menggigil mase amik gambar ni tapi terpakse gak amik gambar sbb nak report kat abg kakak thru facebook.


ok semua cerita di atas tu tipu aje. sebenanye atoksyamiel terjatuh mase tengah buat aktiviti luar rumah. tapi macamana boleh jadik logo MERCEDES?? huhu takde sape leh jawab. sbb mebi jatuh kat pasu atau batu.


kelam-kelibut bwk atoksyamiel pegi klinik, masuk klinik, terus leh masuk jumpe dokte n terus jait. sambil2 cakap dgn dokte, rase cam dok ckp dalam ati, apsal cam kenal je muke dokte ni? pikir punye pikir, baru terpikir balik, tadi abg mamasyamiel ckp arini dr. aishah yg on duty, dokte part time. ok dr aishah ni ialah kawan skolah kat cbn. tapi kelas lain n tak contact sejak abis skolah. huhu wat a small world. ok skrg mamasyamiel sudah bertambah sorang lagi doctor friend utk dijadikkan sumber reference kalao ada pape health problem. yey!

balik ke cerita atoksyamiel, skrg dah ok dah. jahitan pun dah dibukak. dah buat x-ray kat hospital pun takde pape. alhamdulillah.


ni mase dah dijahit oleh dr. aishah.


ni mase tgh bukak jahitan. dr. laily ni pun tegur "hehe cam mercedes"


kepada atoksyamiel, jgn noti2 lagi. take care ok!

7 comments:

Che Kay said...

aiyooo. sib baik ko duduk dekat. lari 6 7 langkah dah sampai utk menyelamat. huhu. kemsalam kat atoksyamiel. semoga dia cepat sembuh.

helomynameisjaye said...

wauu..gerun aku nengoknya.

bb7ady said...

uihh. saspen je citer.
tp mmg ngeri la tgk kepala atoksyamiel yg cedera tu.
dokter tu bius tak time jahit? adik aku dulu jatuh kena bucu lapik peti ice, dokter jahit gitu je tanpa bius.

rohamia said...

la kesiannye bpk ko sue...tp comel la nak merc plak..hehe

chucky said...

semoga atuk syamiel cepat sembuh
tp,bab bayorkan hutang ptptn anak bongsu dia,gile ah,best tuuuu

Soulie said...

huih ngerinyer tgk kecederaan tuh! smoga cepat sembuh. kalo atoksyamiel tak dapat mercedes, moga2 anak dapat boleh drive atoksyamiel kemana2 :D

suhanazainal said...

chekay:
timakasey. skrg ni alhamdulillah dah ok nampaknya.

jay:
aku sebagai anak lagila gerun. macam2 perasaan ade.

bb7ady:
hehe intro tu saje je kasi saspen. byk penipuan di situ. huhu. doktor bius gak. uish, apsal dokte tak bius adik ko? lagi ngeri.

rohamia:
cerita psl nak merc tu cerita tipu aje.

caki:
haa...tang utang ptptn tu tak tipu. mmg anak bongsu dia ade byk utang ptptn.

soulie:
alhamdulillah setakat ni anak2 mampu drive atoksyamiel ke mane2 yg dia nak pegi. kecuali kalau atoksyamiel sendiri senyap2 pegi jalan kaki. mmg takleh nak kontrol. doakan dia selamat je la kalau pegi berjalan sorang2 tu.

Related Posts with Thumbnails