Saturday, January 30, 2010

Drive for holidays + legend worldwide holidays club

Drive for holidays:

November lepas, kan kitorg ade beli kete, tapi mase beli, takde lak dpt diskaun. Cume dapat free 3d2n holidays je kat any 33 destinations. Promotion ni sampai December lepas je kot. Sekarang takde dah. Validity sampai ujung 2010.


The legend worldwide holidays club

Ayahsyamiel dapat fon call dari legend hotel. dia ckp ayahsyamiel dpt free voucher 1 malam kat legend cherating, tapi syaratnye kene dengar explanation psl worldwide holidays club. Validity cuma within 3 months dari tarikh dpt. Nak taknak, kene pegi sebelum February.

Hmm…mase tahun 2008 lepas, dah kene camni ngan swiss garden, mase tu mamasyamiel yg dpt call. jenuh gak kene dengar dia citer pasal club dia. Memang menarek. Tapi mcm nanti2 la kot. Tapi susah gak nak lepaskan diri. Dia dok paksa jugak suh join. Last2 bile ayahsyamiel bukak citer yg mase tu tgh byk pakai duit. Kebetulan lak mase tu syamiel tgh 8 bulan dlm perut. So dia kesian gak, akhirnye dia givap n bagi gak voucher, tapi valid for 3 months jek. Nak pegi cemane, lagi sebulan syamiel nak kuar, konpem tak dapat gune voucher tu.

Tapi kali ni legend punye voucher macam boleh guna. Tapi kene pasang strategi siap2. sebelum dengar explanation, strateginye: ayahsyamiel aje yg bercakap. Mamasyamiel diam aje tak ckp ape2 pon. Kene jadik pendiam. sbb kalau dua2 berckp, nanti jadi lama.

Sampai kat legend kl, dia pun citer la pasal holiday club tu. Memang menarek, setahun dpt 7 hari free holiday, boleh bagi kat orang, boleh guna sampai tua, etc. tapi nanti2 kot. Huhu.

Tapi staff yg tukang promote tu tensen gile ngan mamasyamiel. Sebab diam sangat. Asik angguk aje. Tak bersuara lgsung. Huhu. Padehal mamasyamiel lagi tensen sbb tetibe kene jadik pendiam. Byk mende rasa nak ckp, tapi terpaksa diam sbb kalo ckp, nanti jadi lagi lama. Sampai dia siap ckp “puan ni senyap sangat la, agaknya ada emas dlm mulut kot”. Mamasyamiel leh senyum aje. Sampai ayahsyamiel kene tlg cover “sebenanye dia ada ulser kat mulut, tu yg susah nak ckp”. Hehe. Selepas 2 jam, dia pon bagi voucher. Tak bersuara pon 2 jam gak. Kalo mamasyamiel dok tanya macam2 tadi, mesti jadik 4-5 jam kot?

Panjang lak citer pasal caner leh dapat voucher. Sebenanye nak citer yg kitorg nak combine voucher-voucher tu utk satu holiday panjang…..yeyy!

4 comments:

Che Kay said...

wah! syoknyer! hehehe

suhanazainal said...

kaykay:
hihi mmg syiok!

Amani Management Services said...

So.. u ambil tk membership tu?..Kami pun dalam dilema gak.. Huhu..

suez said...

amani mgmt svcs (hi!):
tak amik pon. tak cukup bajet nak register. setakat pegi utk dengar n dapat voucher free je. hehe.

Related Posts with Thumbnails