Sunday, January 23, 2011

perlu ke bas ni?


perlu ke ade bas wanita, koc keretapi utk wanita?

mase diannounce baru2 ni, katanya tujuan utama adalah sbb faktor keselamatan.

maksudnya kalau naik bas bersama2 dengan jantina lagi satu, anda tidak selamat. wow.

aku rase adelah lagi patut kite menerapkan nilai2 murni sopan santun budi bahasa respek relaks respon kat semua jantina supaya saling hormat-menghormati, respect each other (dua kali dah ulang psl respek), bile semua orang jadi baik, tak perlu dah kot bas atau koc spesifik utk pompuan. lagipun sistem pengangkutan awam skrg ni pun tak berapa nak bagus, kesian lak pada yg tak dpt nak naik bas/tren nak pegi urgent meeting sbb bas yg sampai tu tak boleh dinaiki.

tapi utk short term solution, kira bolehlaaa. cume aku tetap tak berapa nak sokong. ;-)

7 comments:

chucky said...

kalau komuter,aku rase okey lg,
tp,kalau bas,mcm agak melampau

suez said...

caki:
mebi komuter ok sbb orang boleh masuk koc lain. bas cam kesian kan?

@tune® said...

bukan makin tambah jem?sbb ade 2 bas atas jln yg pergi ke destinasi yg same....

suez said...

atun:
kan?

daisy said...

ada pro and cons.
memang agak kejam untuk lelaki.
tapi sapa suruh diorang buat jahat kat pompuan.wakaka..

suez said...

daisy:
sbb tu aku nak suh diorang jangan buat jahat. respek sesama manusia. malu kan bile the other team sanggup buat special area sendiri sebab 'kita sangat dangerous'.

Lynn Nasir said...

kalu diorg buat partition je pun ok kot. lelaki bahagian depan, pompuan ke belakang. so takde la lelaki asik nk usha bontot pompuan je. pompuan buat gitu takpe, kira rezeki depan mata. hahaha... :p

Related Posts with Thumbnails