Wednesday, July 22, 2009

akibat cuti di hari isnin

(aku lalu dekat notice board area. nampak memo 'gangguan bekalan elektrik pada 25hb julai 2009')

sz: eh? 25hb? hari jumaat ni kite takleh buat keje la kat opis?

colleague 1: apsal lak takleh keje??

sz: ni, memo gangguan bekalan elektrik 25hb?

colleague 2: cuba tengok 25hb tu ari ape sue oii...

sz: (keluarkan jari sambil mengira) arini isnin 21hb, esok selasa 22hb, rabu 23hb, khamis 24hb, jumaat 25hb. ha kan? kan?

colleague 3: ha itula dia...dia cuti semalam...memangla dia ingat arini isnin....

sz: eh arini selasa eh? err...okla saya ade keje nak kene sambung nih...bye....

6 comments:

Nik said...

haha.. kan dah terkena

@tune® said...

nyanyuk dah kau nih

chucky said...

25 bukan jumaat ke????
ske betul kalau ponteng keje

suhanazainal said...

nik:
huhu sib baik aku tak ckp 'sudah tukar ka?'

atune:
erk?

caki:
bukan ponteng keje. tapi suke betul ngelat takyah buat keje tapi dihalalkan oleh bos.

KaY FaiZaL said...

hehe lawak la.

suhanazainal said...

kaykay:
aku mmg selalu buat situasi2 mak andih camtuh.

Related Posts with Thumbnails