Friday, July 17, 2009

perak-pahang 20090704-20090705

kitorg ade jemputan wedding sepupu kat ipoh (apsal lately ni selalu gi wedding kat perak ek?). sebenanye plan dgn paklang syamiel, kitorg nak carik hotel kat taiping pastu jalan2 kat area taiping sampai ahad tapi paklang syamiel last minute kene keje plak. tapi sbb kitorg dah berkobar2 nak gi holiday, terpegi plak ke cameron. tapi best gak sbb dapat bwk atok n opah syamiel gi holiday sekali ngan kitorg.

memule sekali kene carik otel. disebabkan last minute punye plan, terpakse la redah je tanpa buat phone booking. thanks to fly sbb tolong bagi idea sikit nak carik otel kat mana. dalam tgh memilih hotel, tetibe ade awek2 dlm sebijik persona se blue haze dok panggil2. aku tengok driver, macam tak dikenali aje. salah org kot. aku mmg ade ramai pelanduk 2 serupa. tapi tengok kat seat belakang persona tu, ade roha ngan yaya rupenye. tetibe terperasan, dalam perenggan ni, ade nama 3 org kawan, pastu sumernye dari mmsc.



lepas dapat bilik, kua balik n pegi minum2 kat the cameron bharat. cantik view dari sini.


gambar dari tepi tembok aje sbb opahsyamiel takleh nak turun2 tangga tinggi



hijau dan hijau dan hijau dan hijau

esoknye, sambung gi petik strawberry plak. nak petik strawberry kene minimum 1/2 kilo utk 2 orang. cost: RM20. tapi cam jenuh gak la nak mencarik strawberry ngan nak kene turun naik tangga pastu sempit2 lagi. dapat lebih kurang 1/2 kilo aje, kitorg givap. terus mintak bangla yg keje situ yg amikkan lagi 1/2 kilo utk kitorg. aku sempat gak la inteviu bangla tu. disebabkan nak mintak tolong dia kan. nama dia ape ek? maroz ke? maroz tu bukan nama tailor ke? ntah aku tak ingat. yang aku ingat, dia kata bangla muslim pun ada nama 'syamil'. tapi tak tanya pon. huhu.


gaya je lebih. sebenanye atoksyamiel ngan ayahsyamiel yg penat petik strawberry.


next, kitorg nak gi boh tea centre. lagi jenuh nak naik curam tinggi utk sampai ke atas. kete kene parking kat bawah. pastu menapak la naik bukit. sangat letih. rase cam dah jungle trekking. sib baik atuk n opah takmo naik. tak dpt bayangkan camane kalo atok opah kene naik. penderaan ibubapa namenye tuh.



nun jauh kat atas tu.

dah sampai2, kene la rasa teh2 kat situ. order teacino aje. padahal dia guna paket instant je yg ade jual kat supermarket kat kl. tapi rase sedap lagila. ayahsyamiel kata sbb dia tambah fresh milk. tapi bile dah beli bwk balik, aku tambah fresh milk gak, tapi tak sesedap ni pon? apsal ek?



slurrpp! bukan iklan mamee slurp.



aku suke tempat ni. tapi susah nak sampai.

next, bawak opahsyamiel gi rose centre plak. opahsyamiel mmg layannn sgt la ngan tempat ni. tapi satu problem gak la, kene naik turun byk tangga. sian opahsyamiel. nasib baik pakai kneeguard 'ebene' yg kitorg belikan. promote jap. bagus tau kneeguard nih. kalau anda ada ibubapa atau diri sendiri yg sakit2 lutut, boleh ar try. dapatkan di watsons berhampiran.


opahsyamiel tgh syiok layan roses

ha. cameron pun cam same je ngan genting ngan fraser's hill. tak sejuk sgt. semua selamba je malas nak pakai jaket kecuali syamiel. tapi tengah malam je baru sejuk. padahal taun 2001 lepas datang sini ngan pakteh syamiel, siang2 pun sejukk gilerr.

byk lagi aktiviti, tapi malas nak cite. huhu. next, nak gi taiping plak. tapi tatau jadi ke tak?

5 comments:

jellyna said...

patut la lama ilang, nyorok kat cameron rupa2 nyer.
p/s: roha ada citer derang bertemu korang di cameron. begitu kecik mesia ini

chucky said...

amboih amboihhh
syiok sakan yeee

@tune® said...

aku pon br balik dari sane..hihi

suhanazainal said...

jellyna:
lama ilang bukan sbb ke cameron, tp sbb malas nak apdet. ke cameron dua ari aje.

caki:
huhuhu

atune:
tak jumpe la plak. kalo jumpe leh amik gambo sesame.

KaY FaiZaL said...

ala chomel sungguh syamiel!

Related Posts with Thumbnails