Tuesday, August 11, 2009

wa mau order kelepek pisang sama itu apek

dear mr. apek,

ini hali laye, wa mau order same lu, satu libu kotak kelepek pisang. kenape manyak sangat? wa bukan mau makan itu semua kelepek pisang...wa mau bikin hamper. itu hamper wa mau jual kasi itu pasalaya carrefour.

wa tau lu bukan bikin pun itu kelepek. lu mesti beli banyak2 dekat batu pahat atau mana2 kilang di kampung2. then lu kasi peket kicik2 saja. masuk kotak besar2 punya. bila sudah masuk hamper, lu kasi jual hamper itu konon2 murah saje. olang lamai yang telah terbeli hamper itu tentu sangka meleka telah mendapat value buy, worth their money. tetapi tidak.

wa tamau cakap banyak lagi. nanti jangan lupakan wa punye order ok?

* gambar diambil semasa tinjauan di pasalaya carrefour baru-baru ini.

6 comments:

jellyna said...

ahahahaha, kelepak kelepung kelepekkk

bb7ady said...

keLepek??

muahahahahahhaha :p

mulenye bila bace entry ni, ingat ko nk wat bisnes.

skali tgk pic tu. adehhh..

err, ekceli bg aku n my sisters, keLepek bermaksud sesuatu yg lain. apekah itu? ahahahahah.. sbb tu la aku tergelak-gealk ni. :p

helomynameisjaye said...

hahaha..sape la pencetak bungkusan dia ni?

chucky said...

amoiii manis..
itu semua ahhh,bland powet punye hat ooo
mau kasik santek..mesti mau main silpa mata woooo

@tune® said...

kiutla..
merosakkan bahasa tol!!!

suhanazainal said...

jellyna:
kelepak kelepung kelepek suara itik bertalu2.

bb7ady:
kelepek maksudnya jatuh terkelepek??

helomynameisjay:
aku pun tak leh nak tau. sbb dia dah bungkus dlm hamper.

caki:
wa punya mata pun sulah silap silap baca u punya tulis wooo.

atun:
haha...diulangi, kalo nak rosak2 bahasa, kat blog aje dibolehkan tau.

Related Posts with Thumbnails