Tuesday, February 2, 2010

Destinasi Mana? Day 1:

25januari, gerak ke kuantan.



Singgah petronas bentong r&r. dengar cerita, petrol station yg ni punye the best customer service among semua petronas kat mesia ni. Betul ke?


Jawapannye betul….sebab:

1. mase kuar kete, aku nak buang sampah dalam tong kat tepi tempat isik minyak. Pump attendant rajin je cakap “assalamualaikum puan” n tolong tunjukkan caner nak buang sampah (sbb mule2 aku tekan tak jadik. Hehe).

2. masuk dlm mart dia, siap ade staff tukang bukakkan pintu n wish selamat datang.

3. mase nak bayar pon siap tegur n senyum lagi.

4. staff2 dia mekap cantek2 (ni pun kire puji gak la ek?)



Sambung jalan.


Seronoknye.



Sampai kuantan. Gerai kopok lekor wajib singgah: ‘keropok lekor pak soh’.


First time makan tahun 2006 masa mmsc family day. Rase kopok dia masih maintain sedap. Dia tak rebus dulu kopok tu. Lepas uli2, terus goreng. Tu yg rase cam bertepung2 sikit. Tapi setapp. Kire cam bagi 4.5 bintang lah.


Sampai legend cherating.



Boleh tahan gak la view dari bilik.



Ini pun restoran wajib singgah (utk kitorang la) kat balok. Restoran sri jembal. Total makan utk bertiga kat sini = RM36.30.


Ikan kukus kat sini mmg feveret ayahsyamiel sejak 2005 bile slalu outstation ke gebeng.


Bubur nasik dia pun setap. Syamiel suke.


Tempat ni plak feveret mamasyamiel. Tapak perindustrian gebeng. Banyak kilang2 yg ade byk api2 keluar macam2 kaler. Tapi takleh nak duduk lame2 kat sini. Bahayeee.


Belanja utk arini (RM):
Fuel: 45.00
Toll: 19.60
Kopoklekor: RM10.00
Jajan: 7.50
Dinner: 36.30
Total = 118.40

Esok kite nak pegi destinasi mana? Tunggu…. ;-)

5 comments:

Lynda said...

petronas tu mmg ramah tamah

Che Kay said...

wah seronoknye jalan2! aku tak gi mana pon. lepak2 kat rumah di penang. hati pon tenang. =)

jellyna said...

bestbye pegi bercuti, lamanye aku tak pegi bercuti, teruja lak tgk percutian bajet ko ni

rohamia said...

owhh kos tak temasuk penginapan ke?

suhanazainal said...

lynda:
kan? bagus sangat.

chekay:
lepak kat rumah pon best juge. pegi keje yg tak best. huhu.... (keje best keje best keje best - cubaan menyaiko diri sendiri)

jellyna:
yup best. silelah pergi bercuti. sementara anak2 ko belum sekolah ni, pegila cuti time bukan cuti sekolah cam kitorg, byk dapat jimat.
alamak sori lupa ada sorang family member ko pun sekolah jugak. er abaikan ayat aku tadi. time cuti sekolah pun best gak gi jalan2. sori abahgirls. ;-)

rohamia:
kos termasuk penginapan, tapi kat penang saje. sbb kat 2 tempat lagi tu pakai voucher free. ;-)

Related Posts with Thumbnails