Wednesday, February 3, 2010

Destinasi Mana? Day 2:

Mari sambung perjalanan ke atas lagi pantai timur.


We are now in…pantai batu burok, kuala Terengganu….


Kalo semalam kite makan kopok lekor cherating, arini rase kopoklekor tganu plak. Tak pernah pegi pun kedai ni. Main search je kat gps. Description dia ‘get ready to queue’. Kitorg mmg suke gi kedai yg kene beratur panjang nih. Hehe.


Warung keropok lekor b.t.b.. ape maksud BTB? Ntah. Ba Tu Burok kot? Tapi tak ramai org pon? Ye la…arini kan ari isnin. Hehe….


Gile besar periuk ngan gile byk kayu api dia.


Ini kopoknyer. ikut firasat sendiri, kopok ni rasenye dalam 3 bintang.


Tetibe terlalu lak tepi stadium runtuh ni. Wei, kenape korang tak clearkan lagi tempat ni? Kan dah lame runtuh. Kang tetibe entah2 ade orang duduk bawah tu ke…


Nak tidur mane ek malam ni? Hotel ape kat KT ni? Primula? YT midtown? apartment sri kolam? Hehehe…
(tetibe teringat kat sri kolam, apartment yg mmsc sewa mase kitorg outstation kat tganu. Sangat seram ok tido di situ)


Kitorg tak tido kat KT. Kitorang naik atas lagi pegi kota bharu.

adekah anda sedar perbezaan ejaan kota bharu ngan johor bahru? saye selalu jumpe ramai orang yg salah eja. tapi jgn tanya kenape ejaan tak sama. mebi sbb nama khas kot. tapi saye adalah golongan yg tidak menyokong penggunaan perkataan 'baharu' menggantikan 'baru'. tak biase ok!


Kat Kelantan ni byk gak sawah padi ek?


(sile bace ikut slang kelate): Make mano ek malam ni? Kitorg mmg tak biase ngan KB nih. Kawe baru sampa sekali taun 1999. laki kawe pulok baru sampa sekali tahun 2007. meme tok biase deh. Kite ikuk GPS je lah. Tapi location yati ayam percik ni disuggest oleh orang kat internet.



Kitorang order nasik kerabu. Rm1.60 je sepinggan.


Ngan dua2 lauk ni: ayam percik(RM4.50) ngan daging bakar (RM5.00).



Syamiel enjoy makan kopok. Nasiknye makan sikit jek.



Kegembiraan selepas memakan dapat free kopok extra.


Komen psl yati ayam percik: ayam percik dia setapp! Kitorg plan nak dtg lagi esoknye. Tapi mamasyamiel tetibe rase tak sedap ati kot2 tak datang sini lagi esok. So kitorang pon order lagi ayam percik. Nasib baik. Sebab esoknye datang ke situ lagi, kedai tu tutup plak. Dia tulis ahad baru bukak. Emergency kot. Tapi ade tulis kat situ gak, yg kedai ni ade branch kat prima saujana. Will try carik lagi nanti. ;-)


Belanja utk arini (RM):
Fuel: 60.00
Meal: 43.90
Total = 103.90

Esok kite nak pegi destinasi mana? Tunggu…. ;-)

4 comments:

Nurilhami said...

dah panjang ek rambut syamil

Che Kay said...

aku suka aku suka aku suka! bestnye jalan2 macam ni. huhu. kalau dapat ikut mesti best. hahaha

btw aku pon tak suka 'baharu'. erm satu lagi setap sgt ke ayam percik dia? hehehe

jellyna said...

iye, ada kat prima saujana, mmg antara kedai feveret aku~

suhanazainal said...

nurilhami:
yer. panjang. saje biar sebab malas nak gi gunting kat kedai. menjerit memanjang takut kene gunting rambut. tapi lepas balik dari road trip tu, dah gi gunting dah. masuk kedai aje terus nangis nak kuar kedai. :-(

chekay:
aku suka juga!
baharu tahpape kan? banyak lagi perkataan lain yg kene diregister. kene tukar perkataan sedia ada??
mase kitorg makan kat situ, ayam percik dia sedap. kat kajang rasenye tak sesedap kat kb. hehe saje nak cucuk supaya ko pun pegi kb.

jellyna:
hehe dah pegi dah. terubat gak ar kempunan. heheh.

Related Posts with Thumbnails