Sunday, February 7, 2010

Destinasi Mana? Day 5:

Huarghhh….penatnye travel tiap2 ari. Tapi seronok!

Bekfes kat naza hotel ni best! Tapi lupe lak nak puji, hotel sutera inn prima kat kelantan pun not bad gak bekfes dia. tak byk pilihan, tapi sedap. kat naza ni plak, pilihan byk dan sedap.


Muke kekenyangan lepas bekfes.



Arini pegi melawat taman kota lama lak.



Kat dalam ni ade Fort Cornwallis.



Syamiel tak berminat kat francis light. Tido lagi best.



Apsal tah nyenyak plak dia kat Fort Cornwallis ni.


Panasnye!



Jom pekena cendol kat penang!



Next, jom kuar dari ini pulau! Seperti yg biase org buat, kalau datang penang lalu jambatan, kalo nak balik dari penang, naik feri.



Muke2 excited naik feri.




On the way balik, kitorang mencarik lunch. Kat mane? Sanggup keluar tol kat taiping, semata2 mencarik mee udang kuala sepetang yg sangat femes tu. Sejak 2006 lagi dah teringin nak datang terai tapi tak dapat2.




akhirnye sampai juge. Sob sob. terharu.



Sekali betul daa. Bilangan udang mengalahkan bilangan mee. Hehe. RM10.



Nasi goreng udang pon penuh dgn udang jek. RM10.




Order satu pinggan mee udang + nasik goreng udang, anda akan mampu menghadiahkan sepinggan kulit-kulit udang kembali kepade tuan kedai. Heheh.



Jom balik!



Lalu plus highway.


Akhirnye selamat sampai di kl pada tengah malamnye. Alhamdulllah. ;-)

Belanja utk arini (RM):
Fuel: 59.10
Meal: 44.60
Toll: 41.90
Hotel: 120.00
Fort Cornwallis: 6.00
Parking: 1.20
Total = 272.80

2 comments:

suya said...

wow..korang leh wat rancangan tb ok....hihi...syamiel cumelsss

suhanazainal said...

suya:
ade ke producer yg sanggup? takpela qi lagi ade commercial value dari kitorg. huhu....

Related Posts with Thumbnails