Tuesday, February 9, 2010

Road Trip Semenanjung Malaysia

Pheww! Penat. Tapi seronok!

Bukan selalu leh buat camni. Konklusinye, ni list negeri-negeri yg kitorg jalan dalam mase 5 hari:
1. Selangor (of course la kene lalu Selangor kalau nak kuar dari kl)
2. Pahang
3. Terengganu
4. Kelantan
5. Perak
6. Kedah
7. Penang
8. KL (ni pun of course la jugak. Sbb kene balik umah)



utk bajet plak,
total utk kelima-lima hari perjalanan ialah …….

RM838.90

So kirenye mission accomplished lah. Sbb bajet asal RM1200. tapi lepas terover bajet kat soping, kene revise balik bajet, dan boleh curik2 sikit bajet dari allocation kat tempat lain. ;-)

Jadi kepada anda semua, alhamdulillah kami berjaya buktikan bahawa dengan kurang RM1000, kami boleh pergi melancong ke hampir semua negeri di semanjung Malaysia. Anda juga pasti boleh!

8 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

ha'ah la..lalu perak tak bagitau pon. leh la exit tol gopeng sat jumpa aku ke (tak sampai 10 minit pun jauhnya).

next time jenjalan jgn lupa singgah gopenag naa..

helomynameisjaye said...

i like this ;)

suya said...

mcm qi lah!

chucky said...

aku penah buat macam tu,
sebijik route ngan ko,
cume lebih sikit,lalu KL,pastu trus naik cameron
bajet,rm800 siap makan ape semua
mmg bebaloi2

rohamia said...

wahhh...seronoknye....lg2 bile dpt voucher penginapan kan...kalau tak mungkin budget lebih la skit...mcm nie kena tunggu budget penginapan gakla...br bleh tercapai kot...hehe

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

suhanazainal said...

lynn nasir:
aiyark...aku lupela ko duduk kat situ. lenkali aku try singgah. insya allah.

jay:
thanks. i like this too.

suya:
kalolah terer main drum cam qi gak.

caki:
wah ni lagi best siap naik cameron gak. gud2.

rohamia:
ok gak. sile tunggu mane2 peluang utk dapat voucher free.

januzkiez (hi!):
ok.

Che Kay said...

tahniah!

Related Posts with Thumbnails