Thursday, February 4, 2010

Destinasi Mana? Day 3:

Kalo dah sampai KB, org kate kene soping. Kitorg pun berjalan ke rantau panjang.

Byk gak jual2. tapi yg banyak, baju je. Kitorg tak target beli baju. Targetnye nak carik periuk kukus utk opahsyamiel. Sbb yg kat umah dah buruk. Sebelum ni dah survey kat kl, harga around RM90++.


Dapat gak angkat satu periuk kukus. Harga RM60.

terbeli jugak tempat baring depan tv yang boleh lipat2 tu. Harga RM45. bajet souvenir terlebih sudah. aiyak. kene review balik bajet nih.

Pastu pegi pasar besar siti khadijah. Biasenye kalo kat sini, wajibla amik gambar scenery dalam pasar dari atas. Nampak kuning je. Tapi ujan lebat plak. Kamera pun lupe nak bawak kuar kete. Huhu. Kat pasar ni, kitorg borong serunding & jajan sampai RM92.00. terlebih lagi bajet souvenir.


Tersinggah plak kedai batik. Terbeli satu pasang batik sutera plak. Ekceli bukannye minat sgt. Dahla mahal, pastu susah nak basuh, pastu kain dia manja lak takleh kasar2. tapi terpakse. Huhu.



Next, pantai cahaya bulan. Ermm….


Kat tepi laut PCB, makan ‘colek’. Lebih kurang cam rojak gak la.


Sekali-sekala tepi laut



Pastu tetibe terasa nak melawat umah orang. Nak melawat jiran mase kecik2 dulu. Bapak kepada Rozam, best fren mamasyamiel mase kecik2. mase matrik, tetibe jumpe balik kat kolej same. So berkawan gak la ngan ayahsyamiel. Sebelum pegi, sempat mintak alamat umah dari anak dia thru facebook. Dapat je reply, terus pegi. Tak sabo nak citer kat atoksyamiel. Sbb makbapak dia pon best fren makbapak aku gak.



Malamnye, makan kat restoran Sate Malaysia. Rupa kedai menarik. Siap ade wifi lagi. Tapi satenye biase2 je….jauh bezenye kalau dicompare ngan sate kajang.


Mesti kene letak gambar syamiel sengih. ;-)

Belanja utk arini (RM):
Fuel: 58.10
Meal: 40.00
Jajan: 5.00
Souvenir: 197 (periuk + tilam lipat depan tv + makanan)
Total = 300.10

Esok kite nak pegi destinasi mana? Tunggu…. ;-)

5 comments:

hariszainon said...

oiii bestnyer jejalan... aku nak pergi jugakla... nnti bagi ko buat budget bole?

Che Kay said...

YA ALLAH YA TUHANKU! AKU RASA BESTNYER KORANG BERJALAN! huhuhu. tak pe tak pe, aku saba je ni. Menghabiskan masa di home sweet home pon best gak. tgk muke mak ayah lama2 sebelum balek sabah. huhuhu

Ely Hasrul said...

beshnyeeee jalan.. jalannnn....

bila la nak berjalan nih... sigh..

.:mUnies:. said...

bestnye su...jenjln

suhanazainal said...

hariszainon:
silelah pegi jugak. boleh2 aku buleh buatkan budget ko. cakap je berapa bajet, location mane. servis cume merangkumi malaysia and indonesia. selain dari tu, boleh jugak tapi ade extra charge sbb kene cover utk aku pegi buat research study dulu. hehe....

chekay:
pergh siap huruf besar tu! betul tu, tengok muke mak ayah jauh lagi best dari pegi jejalan!

ely hasrul:
err...minggu depan?

munies:
best best. ala tapi sebenanye biase2 je. aktiviti pun biase2 aje. banyak makan kopok leko je. kat umah pun boleh beli kat pasa malam. hehe.

Related Posts with Thumbnails