Friday, February 20, 2009

batu pahat updates

huhu dah lame dah balik dari batu pahat. tapi agak bz cume sempat buat tag yg org bagi je, tu pun tag simple2 aje buat dulu. skrg baru sempat sikit nak apdet.
skrg ni mcm takde lak plan nak gi holiday. tapi every week tengok chi oag (qushairi) dalam destinasi bajet, buat kitorg rase cam nak gi holiday ke pekan2 kecik kat mesia nih. pastu tetibe kene outstation ke sini. so kitorg pun cam ala2 chi gak kot. hanya dengan RM100, anda mampu pegi bercuti kerana duit hotel, mileage dan breakfast telah ditanggung oleh majikan anda. hihi.
sebelum tido dok nangis2 nak main kad touch n go sambil main seat belt, sampai dah tido pun dok pegang lagi kat dua2 tangan.

lupe nak bwk walker so dia duk merayap dalam bilik. asik tergolek sana-sini.


jalan kaki ke summit (belakang hotel)



nasik lemak istanbul. huhu sori dah tergaul2 baru nak amik gamba.
nasik lemak + ikan bilis +kacang + timun + ayam rendang + sotong merah + telur mata + papadom = RM4.50



kat corner kiri bawah gambar tu, 'mohd shah baryani' tu yg kitorg makan. kedai ni ramai org beratur. sambil tu tengok kat bunting atas tu, seksi gak gamba ekin mase dulu2. huh.


mohd shah beriyani. kenapa macam mamasyamiel punye nasik lagi banyak dari ayahsyamiel? tapi kami telah makan sampai licin tanpa rase guilty. huhu. harga rm5.00.



jgn noti2 dlm kete nanti kene duduk kat sini lagi.



melawat baby baru kawan2 metrik, syelda & najib. kat dalam entry blog ni mac 2008 ade cite wedding diorg.




dengar cite kat bp ni ade pantai. so kitorg pegila carik. hurm camni je pantai dia rupenye.




mak ngan anak tgh stadi sejarah batu pahat




ni la perigi yg bagi nama 'batu pahat'. sbb perigi ni exists selepas diorg pahat batu utk jadikkan perigi.




syamiel mmg suke amik gamba ngan pokok kelapak



byebye...yeay nak balik kl balik..... ;-)
ps: eh lupe nak letak gambar mase tengah keje? takpe satu mesia dah tengok kat sokkaba aritu. hehe.

10 comments:

jellyna said...

aku suka syamiel, bile nak jumpa syamiel lagi ek

suhanazainal said...

jellyna:
aku pun suke syamiel. nanti kite wat gath lagi kite jumpe lagi k.

suya said...

syamiel kiut!bile kite nak deting nih??haha...wahh nu car bebeyhhh...anak ieda cam ieda la kate cam najib...huhu...ekin sak...nasik biyani tu setapppppp aku terliur walopon dah kenyang..

jellyna said...

eh, ko dah tukar kete ke? roha tanya?

jellyna said...

eh ko tukar kereta baru? roha tanya

rohamia said...

hye syamiel...tak singgah umah parents untie roha..hehe...eh keta baru ke sue...wahh bagus2..

suhanazainal said...

suya:
a'ah dia kiut (huhu puji anak sendiri)
nu car? takdela nu sgt, dah 3 tahun.
a'ah la aku pun dah rase cam muke ieda.
makanan mmg setapp

jellyna:
eh aku mane ade tukar kete. aku jawab?

jellyna:
eh aku belum tukar kete baru. aku jawab.

rohamia:
hi auntieroha, syamiel ckp.
a'ah tak singgah umah parents auntie. mamasyamiel bz tak sempat nak jalan byk umah.
tu bukan kete baru roha. tu kete dah 3 tahun.

semua yg bagi soalan di atas takde lak tanye aku 'tu kete sape' ek? hehe. jawapannya ialah: TU KETE PINJAM. ITU KETE PAK ANJANG SYAMIEL (ABANG MAMASYAMIEL). walau bagaimanapun, thanks atas doa korang. semoga aku dapat tambah kete baru secepat mungkin. aminnn.

@t00neY r00neY® said...

macam da dewasa da die..

aku rase die suke dok but kete le

chucky said...

meh sini budak comel tu.nk geget idung dia

suhanazainal said...

atun:
a'ah dia suke dok kat but kete. hepi aje dalam tuh.

caki:
dia pun suke geget idung orang gak. bukan idung je, mende2 lain pon dia suke geget. :P

Related Posts with Thumbnails