Friday, February 27, 2009

malacca day 2: misi mencari restoran seafood macam dalam program 3 hari 2 malam

target kite arini ialah mencarik kedai seafood yg best.

ciri-ciri 'best' yg dimaksudkan:
- sedap
- lain dari yg lain. cth: ade menu yg takde kat tempat lain
- harga berpatutan.
- kalau murah + sedap = BONUS.

ikut penggugelan yg dibuat oleh ayahsyamiel, kitorg nak gi kat satu tempat kat jeti melaka. ada masuk tv kat program 3 hari 2 malam, yg asik bertukar2 aje host dia. yg mase episod kat melaka tu, host dia ialah dr. fazley. walau macamanepun, feveret local program kitorg utk jalan2 ni tetap qushairi & destinasi bajet. sebab dia paling tak kesah ulang baju yg same tiap2 minggu. baru real.

kat dlm cite tu, diorg makan 4 orang je, penuh satu meja, nampak sedap, menu menarik, harga RM85.00 saje. murah kan?


restoran ikan bakar muara anjung batu. location: sile google sendirik. huhu.

jangan ckp bukan2 kat sini, tengok kat nama owner restoran: tn. hj. jeon. sape2 buat pasal kat sini nanti dia panggil ju-on kaco korang.


nasik lemak kene ada


udang nestum butter. sedap. inila yg dimaksudkan dgn menu lain sikit. tp tataula kalo tempat lain pun byk menu ni. huhu.



sotong goreng tepung. sedap! tapi rase macam tak masak sampai ke dalam sotong. mebi mase tu akak/abg yg goreng tu nak cepat tengok tv kot. tapi masih sedap.



ikan pari bakar dgn sambal cili. tu kot nama dia. berasap lagi. rasa boleh tahan.



siakap sweet sour. kat tepi tu ada sayur kangkung.


mamasyamiel sedang mencuba skill ratah ikan. biasenye ayahsyamiel je terer skill melicinkan pinggan.


total cost 4 org mkn byk2 camni ialah RM109.00. kenapa bukan RM85 macam kat tv tu?? sbb order pun lagi banyak, biasala order ikut nafsu. huhuhu....


kepuasan: 65%. boleh ke ek? sbb nak kate sedap sgt tu takdela. tapi lebih sikit dari so-so.

1 comment:

@t00neY r00neY® said...

4 orang 109?
sorang lam rm40?
erm...
ok gak kot...
tp kalau sorang 20 lg aku ske!!
hehehe

Related Posts with Thumbnails