Saturday, February 28, 2009

malacca day 3

arini ari kedua keje kat xzibisen. huhu kene cakap ngan pablik ni yg agak bosan nih. tapi okla. tatau la diorg ni paham ke tak ape yg aku explain kat diorg.


muke serius camtu mcm tgh main dota aje. tapi konfem tak sbb kalo main dota muncung tu lagi ke depan.

sambil bertukar2 syif melayan pablik yg ramai, time rehat aje, sempat plak singgah menara taming sari. dekat sgt ngan exhibition ni, jalan kaki je. duduk atas menara pun 7 minit je. mule2 ingatkan menara ni kene naik lif macam menara kl (aku sekolah bawah kl tower tapi sampai skrg tak pernah naik kl tower) rupenye menara taming sari ni lif dia kat luar. ala2 cam genting solero shots gak.

tgh on the way naik atas

syamiel tgh pelik camane kete2 kat bawah tu leh jadi kecik.

syamiel pun cam gayat je mase otw naik ngan otw turun. sorila syamiel, mama ingatkan tak laju. tapi laju gak.


lunctime, makan kat food court dataran pahlawan mall. best oo mall nih, rase cam kat OU pun ade. tapi kitorg makan sizzling yee mee. tak sedap. nama sizzling yee mee with mushroom and egg, tapi mushroomnye 1/4 potong aje. egg plak takde. dah siap baru cakap egg abis. tapi air cincau kat situ sedapp.

dah pandai minum kat cawan sendiri. yeay....

malam, ade mission mencarik seafood lagi. kali ni mission dijayakan bersama pelakon2 import dari kl, iaitu pak uda syamiel & family. kebetulan diorg datang cni holiday. so katenye nak bwk tempat best.


location: alai


menu:

ikan masak apetah tak ingat (seddapp)

lala (ok kot? tak sure sbb tak mkn byk)

udang butter (sedddappp. terasa kebutterannye)

sotong goreng (sedapp juge, much better dari semalam)


ni la pak uda syamiel (abg mamasyamiel). ramai kata sebijik macam muke mamasyamiel tapi skrg lepas kawen ramai ingat pak uda ni adik beradik ngan ayahsyamiel plak.

cost makan 7 orang: RM115 (patutnye 125 tapi pak uda syamiel sebut nama owner situ dia kenal terus dapat diskaun).

satisfaction level: 80%.

2 comments:

Kay Faizal said...

bape hengget naik tower tu?

suhanazainal said...

kay:
a'ah ek lupe nak tulis. RM10 utk MyKad holder. kalo takde mykad rm20.

Related Posts with Thumbnails