Thursday, February 26, 2009

malacca day 1

kitorg stay kat hotel seri costa (every time org tanya aku duduk hotel apa, mesti aku akan jawab 'hotel costa rica', apsal tah).


tengok kat wikimapia, nmpk hotel cam besar, rupenye kecik aje. amik satu blok shoplots aje.
lepas check-in, kami pun masuk ke bilik, alamak apsal dia bagi 2-single bed punye bilik ni? mase booking, dah konfem dah nak king-sized. so satu keje la nak kene call reception byk2 kali utk dapatkan bilik yg kitorg nak. kitorg bwk baby ok, kalau tidur katil kecik, nanti syamiel jatuh camna? anyway thanks to david yg tolong dapatkan jugak bilik yg kitorg nak. utk berterima kasih kpd david, kami adiahkan dia sebungkus apple beli kat giant (ini idea ayahsyamiel). harga rm6.99. pastu lupa nak buang price tag. alamak kantoi plak. lantakla.



misi pertama: mencarik asam pedas yg sedap.

kedai: restoran sajian kampung asam pedas mah.

location: dekat2 ngan seri costa jugak.




asam pedas: tak bape kick. sbb lauk letak asing.

lai chi kang: tak sedap.

total cost: RM6.


lepas melawat location pameran kitorg yg akan start esok dan membuat setup ape2 yg patut, kitorg cari tempat makan lagi.

location : newton food court, jalan parameswara

mee goreng mamak RM4: biase2 aje.


sea coconut + longan juice (RM2 kot?): tak sedap.


tapi newton food court ni cantek. ade banyak gambar kat dinding.

huh. konfem tangan keras. so i think i can't dance. :P


kepuasan: 45%. misi mencarik makan sedap di hari pertama agak fail. esok harapnye positif sbb dah ade tempat target nak pegi esok malam. ;-)

4 comments:

jellyna said...

cuba lagi sehingga berjaya

Kay Faizal said...

upss! Terliur kejap tgk gambo makanan itew!

nURmALa mAZLan said...

uiks...mee tu mengiurkan la

@t00neY r00neY® said...

usaha tangga kejayaan!!

Related Posts with Thumbnails