Wednesday, March 18, 2009

5ive

zaman2 skolah dulu time boyband tgh byk, layan gak group 5ive nih walaupun aku takla berjiwa boyband sangat, nanti kecik ati green day, oasis dan lain2 tapi kalo dah ari2 main lagu boyband kat radio, terpakse gak layan kan. ingat tak dulu hari selasa 3pm ade program 'alternative' kat tv3? zaman tu astro blom wujud lagi. so kat situ la byk stadi pasal alternative bands. ade skali tu aku tgh syok layan nirvana pastu abg aku leh suh tukar cenel. hangen tol mase tuh.

ok sambung pasal FIVE yg jal tag ni.


1. What were you doing 5 years ago?

a. mendapat duit jatuh dari langit. kaye seh mase tu. tapi sekrg tidak lagi. biasela, duit byk cemane pun abis gak. :-(

b. ye chuop, aku keje di situ. best leh jalan kaki ke klcc ari2. sebelum itu aku keje di citibank. tapi job scope is so not me...tapi cam glamer je kan keje kat citibank. :P

c. pegi shopping nokia 6230 bersame2 ayahsyamiel. eh mase tu dia belum jadi ayahsyamiel. thanks to ayahsyamiel sbb promote beli hp tu. rasenye handphone itu paling hebat pade zamannye. hehe kan mase tu aku dpt duit jatuh dari langit. walaupun hp skrg lagi canggeh, tapi tak berjaya melawan 6230 dan juge regenye. masih rase lagi senang n selesa gune 6230. tat's y dia masih duduk dlm henbeg walaupun bateri selalu kong dan simkad pun yg dah tak aktif punye.

d. ari2 berulang-alik ke sjmc dalam bulan pose sbb jaga bapak yg buat operation coronary bypass. alhamdulillah skrg sehat walaupun ade sikit2 penyakit lagi.

e. pegi holiday ke pangkor bersama my parents, dan yop & family. sponsored by yop (my big bro). itu je kot last sponsored vacation daripada abang. skrg sumer duit sendiri.


2.What were the 5 things on your to do list today

a. chat ngan suya. tu tgh blink2 kat taskbar bawah ni. jap suya, tgh bz menaip nih.

b. bayar insurans

c. call tailor

d. bagi makan syamiel

e. tidurkan syamiel



3. What were the 5 snacks that you enjoy

a. munchy's music. murah dan sedap.

b. snickers almond. dah takde dah skrg.

c. chachos - any flavour

d. crunchie - zaman sekolah nyer faveret

e. any snacks yg free (orang bagi sentiase sedap. wahahaha)


4. What are the 5 things that you do if you are a billionaire

a. nak pusing satu dunia.

b. beli satu island, pastu buat resort canggeh.

c. kaye kan, so nak gi holiday ke ISS. baru leh geng ngan sheikh muzaphar.

d. nak beli semua football team yg power2.

e. beli ape saje yg leh mengkayekan lagi.

eh dah habis 5, aku tgh tamak halobanya nak listkan byk lagi nih.


5. Who are the 5 person you wanna tag

a. suya

b. kk (tag ko aku lom buat lagi. susah la. tak reti nak wat. iq aku rendah je. hihi)

c. nina

d. caki

e. atun

8 comments:

suya said...

hihi...baikla aku buat
huhu.......im on ur 5 things tudu tudei list awww terharuuu tacingg

suhanazainal said...

suya:
ape yg tacingnye? :P

bb7ady said...

Done. hehe. ;) dh syiapp aku wat TAG ko nih.

Kay Faizal said...

sib baik aku dah boleh mengonlinekan diri. nanti aku buat ye mamasyamiel.

@t00neY r00neY® said...

yeay!!
kene tag!!
nk wat...
5 jer?

chucky said...

adusss,baru ingat nk lariii,x pe,akan aku usha menjawap

nURmALa mAZLan said...

baby when the light go out...hehe..tu lagu kumpulak 5ive kan??

suhanazainal said...

bb7ady:
yey

kay:
bayeklah

atun:
5 je. nak buat 1 pun tak kesah. takde sape marah.

caki:
wahaha ko takleh lari dari kene tag. tapi bukannye wajib buat pun.

nurmala:
btol la tu. rasenye. hehe. ok skrg lagu tu tgh bermain2 dalam otakku. ala...dah hilang dah lagu yuna tadi.

Related Posts with Thumbnails