Wednesday, January 14, 2009

ha jom!!!

arini aku bace status ym sorang kawan kat opis lama, kenah: "kepada geng dota ex-mmsc serdang, ha jom seround!"

status gini amat mengembalikan nostalgia manis kat mmsc. heheh.

kesah bermula around bulan mac - mei 2006. seseorang telah terjumpe file warcraft 3 kat pc dia kat opis.

pastu kerk ajak apis main. apis sebelum tu suke main cs sorang2. pastu kenah terjebak. pastu fandi. pastu loco. pastu zack. pastu wan. wan main sekejap tapi dia tak minat. pastu fly. pastu aku mase tu cam belagak "ah aku tak reti la main strategy game nih". pastu kenah menyetankan aku gak. dia asik ajak2. oh ye, kenah duduk sebelah aku. pastu aku tak tahan godaan dia, so aku pun terjebak. mane aci aku sorg pompwan. aku ajak lina join same. amdi pun sama. dan juge man. kebanyakan yg terjebak ni programmer. gd pun ade. diikuti ngan animator ngan storyboarder. ade sorg lagi pompwan, muza, dia main skali aje pastu takmo dah.

di sini saye nak mintak maaf kat sumer ex-bos2 kitorg dulu atas perangai kitorang ni. harapnye apology accepted.

mase main warcraft 3, sumer dah ade identiti sendiri. tp yg aku ingat,

lina: pengkumpul duit. kalo jumpe byk umah kecik, dia punye la tu. kalau tengah2 utan tetibe ade building, tu pun dia punye gak. dia ni baik ati, tak suke perang2. kalo duit kite tak cukup, boleh mintak dia. patut la skrg keje kat lhdn. suke kumpul duit.

man: dia jarang main. dia sempat belajar buat askar kuda aje. so dia akan buat lumba kuda kat bulatan map. pastu dia dah resign sbb dapat keje gomen.

selepas bosan main warcraft 3, kitorg main dota all-stars plak. takde dah create askar. takde dah buat building, takde carik gold mine. gadoh aje.

ini screen starting utk dota

3 dari kiri tu hero fave kenah


ni identiti budak2 dlm dota plak:

apis: paling rajin. takde kawan ajak main pun takpe, dia leh je main online kat gg.

kerk: bagi je ape2 hero, semua dia terer main.

kenah: juara belagak. sile jangan bagi dia menang. nanti dia akan belagak. hehe.

fandi: juara emo. sile jangan bagi dia kalah, nanti dia emo. kalo dia menang pun dia emo jugak. psangan gaduh sejati dgn kenah. oh ye, bini dia duduk kat level bawah. so kalau dah kul 6 lebih, aliza call ngan message dia tak balas, bile aliza naik aje, kantoi la dia. hehe....

zack: enjoy main. tak kesah la menang ke tak.


loco: enjoy je main gak. kalo dia byk keje, siap suruh kitorg main, "dpt tengok korang main pun jadila"

amdi: satu2nye storyboarder yg terjebak dlm wc.

fly: dia duduk paling dekat ngan bos2 pun berani main. ingat lagi dulu2 dia selalu sesat dlm utan. hehe.

sue: underdog aje. pantang diajak jugak. tak kesahla menang ke kalah, janji enjoy.


from left: lina, sue, yati (dia suci, tak terlibat), man, kerk, kenah, zack. tengah: apis.


lame gak kitorg terjebak dlm aktiviti riadah ni. dekat 2 tahun. last sekali aku main, mase tu perut pun dah besar, syamiel dah 6 bulan duduk dlm perut. hehe.


skrg sumer dah benti dan dah bwk haluan memasing. drpd semua bujang kecuali fly, skrg ramai dah ade anak sorg.


tapi skrg, dah takde dah aktiviti2 lagha camtu. huhu....

11 comments:

knh said...

oppss..aku bkn juara blagak..just nk kasi panas je utk sape2 yg kalah...hehehe..oit, kerk pon emo..ahahaha

jellyna said...

aku tak penah pon diajak? ala aku tau, pc aku kan tak canggih?

suhanazainal said...

knh:
haha kirenye ko berjaya la buat sumer org panas. heheh. ok la tu ade title.

jellyna:
ko bos. kitorg takot nak kaco.

hariszainon said...

mmg best masa tu. tp bila pikir balik teruk btul atitude aku sbg pekerja. selalu gaduh dgn kak shona pasal dia xbagi main game. tp kira okay la dari yg tgk movie korea, baca novel, update blog masa keje.

sorry kak shona... lps ni dah xbuat lg :D

-King Kaione the rogue ;)

suya said...

selamat berperang su.

suhanazainal said...

hariszainon:
setuju.

suya:
peperangan da abes dah. :-(

rahmanraof said...

aku la yg paling tak terer skali tu, asik buat kuda je..hahahaha..

suhanazainal said...

rahman: aku pun tak terer gak. ko bukan tak terer, tp ko kan pekerja wekeholik jugak, so ko jarang2 dpt main.

bb7ady said...

haa jom!!. haha. gelak je aku baca post ko ni suez.

tingat balik zaman2 main game ni. paling klakar tentera berkuda rahman la. hihihi :p

catz said...

hih hih akak doakan, bila korang dah jadi boss, bior staff korang ramai2 main game pulok .... heh heh

suhanazainal said...

bb7ady: kan?

catz: doa kak ain dah termakbul. skrg ade gak nampak anak buah saye main game, ade yg bace novel, saye pulak mengupdate blog, bos sy pun ade main game. waktu tak bz lah. hihi....

Related Posts with Thumbnails