Saturday, April 11, 2009

jiran saiko

kitorg sekarang masih menyewa. belum beli umah lg.

kehidupan kami di rumah adalah bahagia walaupun rumah bersepah dan rumput lalang depan rumah hidup dengan segar-bugar.

tapi jiran kami agak memeningkan.

jiran belah kiri, okla. umor dalam early 30s kot. boleh diajak borak tapi tak bape geng sgt. tapi asik bergaduh laki bini. tak pasal2 kitorg kene jadik bz body sbb boleh dengar ape yg diorg gadohkan.

jiran belah kanan lak, parentsnye umo dalam late 40s atau early 50s. tak pernah berborak ngn diorg sbb macam kurang mesra so aku cam malas la kan. tapi diorg ni ade anak yg saiko. ni paling kitorg tak suke:
- suke kumpul ngan kawan2 mat rempit depan umah. scary ok.
- dia atau kawan2 dia yg datang suke suki aje parking kete EXACTLY depan gate umah kitorg. bayangkan kalo emergency nak keluar rumah pastu satu keje kitorg nak tunggu ko alihkan kete. yg lagi best, umah kitorg bukan bertentang ngan umah org lain (biasenye kalu kes camni mmg susah nak park kete), tapi depan rumah kitorg tu jalan dan ade BANYAK tempat lain leh parking.
- suka pasang radio kete kuat2. ye dik, akak pun layan green day jugak, lagi awal dari adik dan kwn2 kenal green day. tapi anak akak nak tido ok. tolong senyap boleh?
- baru beli moto,pastu dok test start2 moto byk kali.bising ok. adik, akak boleh sgt nak repot moto tu dah dimodified tanpa kelulusan tau.
- suka mengamuk dalam rumah pastu hempas2 pintu. gile. org camni kalo dpt pisau bahaye ok.
- sejak ada moto baru, suke sgt dok main2 alarm moto. nak akak lawan ngan alarm kete plak?

semalam dia buat pasal lagi. 8pm. kitorg tgh tengok buletin utama. pastu tetibe dengar dung dang dung dang bunyi dari kete dia. lagu2 pening kepala ala2 crazy frog camtula.

ayahsyamiel pun dengan segera switch on speaker altec lansing kat tv. pastu bukak tingkap. halakan speaker ke tingkap. & kitorg sefamily layan dvd 'a knight's tale'. dvd tu walaupun bukan ori tapi kualiti sound dia hebat macam ori. bergegar gak umah bile scene naik kuda. tapi kitorg tak dengar kuat sgt sbb speaker menghala ke tingkap kan. memule cam dengar org sebelah tu makin kuatkan radio kete dia. lantak ko la, kitorg nak tengok wayang. lepas setengah jam, dia pun dah tutup radio kete.

len kali, kalo jadik lagi, kitorg buat lagi ok!

ps: sedih lak tengok heath ledger.

7 comments:

Nik said...

jiran aku gila karok. sampai gegar lantai umah. anak aku takleh tido dibuatnya... adoi...

Kay Faizal said...

SYABAS! KAK NON berjaya mengalah dek non-dek non itu.Buat lagi! ntah ape2 jiran ko.

chucky said...

ko jgn lupe letak baldi depan umah,pastu buat babel party,baru best

Kay Faizal said...

Kak Non, dek non ni baca la ape yang dieditnye, memula tak prasa, baca lagi sekali baru berasa. alang2 main alarm ketakan biar bunyi siren kasi bising terus. hahaha. Memang jiran kak non saiko. Dek non tak sanggup berjiran macam tuh!

@t00neY r00neY® said...

xde adab berjiran orang skang nih

chuopa said...

baik ko join mat rempit tu. bawak syamil skali. pastu mesti dorang tension and cari port lain..

rohamia said...

hahah..jiran aku pn sama..satu chinese family..anak bujang dier gile suka psg lagu kuat2...kdg2 dh geram aku buat tindakan mcm ko...mmg kena...

Related Posts with Thumbnails