Thursday, April 2, 2009

kenapa dalam dunia ni kene ade org jahat?

kepada org yg pecah masuk umah mak bapak aku pagi tadi:


mak bapak korang tak ajar ke mencurik tu berdose masuk neraka?


tak reti2 nak carik duit sendiri??!


duit tak halal takleh wat makan ok?!


atau nak wat beli dadah??!!


tatau ke mak bapak aku tinggalkan umah tu sbb nak pegi buat amal ibadah kat tanah suci mekah pastu korang suke2 masuk umah tu?!


apela mangkuk sangat korang ni.


pastu dah pecah masuk umah orang, boleh lagi sepah2kan barang dalam umah. tak reti2 nak kemas balik?!


double mangkuk.


kalo hebat, pegi rompak umah pengedar dadah ke, umah perompak bank ke, barulah same2 gengster. sama2 duit haram.


ini masuk umah takde orang. masuk tanpa izin.


triple mangkuk.


kitorang tak halalkan ok ape saje barang yg korang curik tu.

mangkuk pun lagi mulia dari korang tau.


ps: anyway syukur gak sbb mase kejadian, takde org dalam umah. kalau ade org, lagi bahaye.

5 comments:

Kay Faizal said...

semua ilang ke?

cik belacan melaka said...

banyak ke barang yang ilang sue?aku harap tangan dia/diorang terbakar masa nak jual brang2 tu.

suhanazainal said...

kay:
tak semua ilang. dia geledah semua almari jek. carik duit ngan bende berkaler gold kot.

cbm:
banyak tak banyak tu aku tak pasti. kene tanye mak bapak aku. tengs. yeah biar terbakar mase nak jual, pastu diorg semua aku sumpah jadi duit masuk dalam bank account aku.

suya said...

jahat.keji,mangkuk,hanjeng.umno,buruk,busok,oopss..huhu

tula seb bek takde org kat umah...

suhanazainal said...

suya:
ok2. timakasih sbb menambah vocab utk aku.
a'ah seb bek.

Related Posts with Thumbnails